Вакуумні сонячні колектори



Вакуумні сонячні колектори - повна відсутність тепловтрат при експлуатації.

Сьогодні вакумні сонячні колектори  є популярним видом альтернативної енергетики. При їх використанні споживач отримує тепло та гарячу воду практично за нульовим тарифом.

За статистикою щороку вводиться в експлуатацію понад 3 млн. геліосистем. При цьому грамотно облаштовані системи можуть експлуатуватися в будь-яких кліматичних умовах. Завдяки використанню контролерів автоматично підтримуються всі необхідні параметри. За відсутності достатньої сонячної активності включаються додаткові традиційні електронагрівачі, оснащені теплоаккумулятором.

Системи опалення, оснащені вакуумними сонячними колекторами сьогодні затребувані на виробничі комплекси різного напрямку, а також:

      • На сільськогосподарських підприємствах.
      • У медичних установах.
      • У спортивно-оздоровчих комплексах.
      • У готельно-туристичних комплекси.
      • У торгово-розважальних центрах.
      • У закладах громадського харчування.

Щоб забезпечити максимальну ефективність роботи вакуумного колектора, важливо правильно підібрати місце для його установки. Найкраще розміщувати пристрій на сонячній стороні ділянки або на південній частині даху будинку Це особливо актуально для районів північних регіонів. Якщо такої можливості немає, то допускається варіант установки на відкритому просторі в західній або східній частині ділянки, де забезпечується максимальне освітлення.

Геліосистеми на базі вакуумних сонячних колекторів відрізняються високою продуктивність навіть в міжсезоння. Це пояснюється тим, що вакуум є кращим природним теплоізолятором. Тому ККД пристрою високе навіть при несприятливих погодних умовах. Абсорбер, який є важливим компонентом конструкції, має циліндричну форму. Це гарантує можливість перетворення кожного сонячного променю від сходу і до заходу сонця.

Вакуумні сонячні колектори - це надійні та довговічні пристрої. Гарантією цього є те, що при виготовленні застосовуються сучасні високоякісні матеріали. Для виготовлення трубок колектору використовується особливе ударостійке скло, яке не зможе зашкодити навіть град. Мала парусність пристроїв виключає будь-які пошкодження в умовах шквального вітру або урагану.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат