Утилізація автомобільних шин

22.06.2020 11:11 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Прискорене зростання кількості автомобілів поставив нагальне питання про проблему утилізації автомобільних шин, завдяки чому переробка покришок має велике економічне і екологічне значення для більшості країн світу. Резина у Львові   утилізується шляхом викидання їх на смітник або ж шляхом спалювання, що є дуже шкідливим для навколишнього середовища і людей, тому що в цьому випадку виділяються небезпечні сполуки, такі як дифеніл і бензапірен, що надходять в атмосферу. У зв'язку з цим в прискореному темпі став розвиватися новий вид бізнесу - прийом автомобільних шин, створений для збереження, води, грунту і природи в цілому.

Шкода гумових покришок полягає не тільки в їх хімічному складі. Даний матеріал розкладається близько 100 років, виділяючи при цьому шкідливі хімічні речовини.

Способи утилізації автомобільних шин

Економічно вигідним вважається перетворити автомобільні покришки в сировину для подальшого виробництва або ж відновити їх.

Один з найбільш популярних фізичних методів переробки шин - подрібнення, яке дозволяє зберегти структуру полімерів. Для цього використовують різні способи, наприклад:

  • Механічне дроблення гумових покришок молотками або гострими ножами в спеціальних барабанах;
  • Переробка шин в паливо, або обробка високою температурою;
  • Спалювання в присутності газу в процесі піролізу, або непряме спалювання;

Відновлення

Підсумковим продуктом перерахованих вище методів переробки автомобільних покришок є гумова гранульована крихта.

Використання гранульованої крихти

Гумові покришки повинні пройти певний шлях утилізації: спочатку їх здають в пункти прийому - автомайстерні або шиномонтаж, далі вони потрапляють на центральних склад, після чого відправляються на завод, що спеціалізується на переробці автомобільних шин.

Застосування гумової крихти

Гумову крихту застосовують в різних напрямках в залежності від ступеня її подрібнення:

  • Використання в якості добавки в суміші для виготовлення нових шин і інших виробів;
  • Використання для покриття стадіонів, ігрових майданчиків, бігових доріжок, а також підлог в цехах, що працюють в умовах агресивного середовища;
  • Використання для засипання футбольних полів зі штучною травою;
  • Використання для виробництва ступенів і бордюрів;

Підводячи підсумки, можна зробити висновок про те, що утилізація автомобільних шин є екологічною і ресурсозберігаючої технології, що дозволяє зберегти навколишнє середовище.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат