Відкриття приватної клініки в Україні: нюанси реформування ПМД

23.09.2019 11:39 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Якщо вас цікавить, як відкрити приватну клініку в Україні, варто зважати на реформування процесу надання первинної медичної допомоги (ПМД), яке зараз активно проходить. В цій публікації ми розберемо тонкощі, нюанси та переваги реформи для медичних закладів.

Принцип фінансування приватних клінік в Україні

Ще на етапі складання бізнес-плану для нового медзакладу варто зважати на нововведення у законодавстві, які роблять можливим фінансування приватних клінік з коштів Національної служби здоров’я України. Це стає можливим завдяки тому, що пацієнти самостійно обирають лікаря незалежно від форми власності закладу, в якому він працює. Таким чином, реалізація принципу «гроші йдуть за пацієнтом» для приватних закладів означатиме нове джерело фінансування.

На практиці це реалізується в декілька етапів:

  • лікар та пацієнт підписують декларацію;

  • дані договору вносяться до електронної медичної системи eHealth;

  • базуючись на цій інформації, Національна служба здоров'я України розрахує, кому і скільки потрібно заплатити.

Відкриття приватної клініки та прибуток

Щоб відкрити клініку сімейної медицини та надавати первинну медичну допомогу, спочатку необхідно оформити юридичну особу або зареєструвати ФОП, знайти приміщення, оснастити його належним чином, набрати персонал та подати документи для отримання ліцензії. Але медична ліцензія та юридичне оформлення — це необхідні, але не вичерпні умови для того, щоб бізнес запрацював. Варто пам'ятати про необхідність реклами: яскравої вивіски, банерів, листівок та інтернет-повідомлень. Такий підхід дозволить сформувати власну клієнтську базу та підписати декларації із великою кількістю пацієнтів.

Підключення приватної клініки до e-Health

Важливою умовою для функціонування приватних клінік в умовах реформування законодавства є підключення до електронної медичної системи e-Health. Власником центральної бази даних є держава в особі вже згаданої Національної служби здоров’я України.

До e-Health має вноситися вся інформація, що стосується взаємодії медпрацівників та пацієнтів — від підписання декларацій до видачі рецептів за програмою “Доступні ліки”. Такий підхід гарантує прозорість для пацієнтів та зручність для лікарів.

Таким чином, згідно з актуальним законодавством, при відкритті приватного медзакладу варто враховувати низку нових нюансів, але глобально реформа має позитивний вплив не лише для пацієнтів, а й для медзакладів, умови роботи для яких стають більш прозорими.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат