Як навчатися, коли не маєш бажання: методи заохочення



Не будемо розводити лірику, а відразу перейдемо до справи. В першу чергу ви, дорогий читач, повинні раз і назавжди розставити пріоритети. Подумайте не про те, як змусити себе навчатись, а про те, як це насправді чудово. Ви буквально не можете жити без своєї рідної школи.

Ви не повинні змушувати себе робити те, що вам не подобається. Але зрозумійте, в дорослому житті ви повинні будете нести відповідальність і робити багато таких речей, від яких ви точно не будете в захваті. Повірте, вчити уроки і слухати вчителів – це не найгірше, що вам доведеться робити.

учні

До того ж, сьогодні в Інтернеті є такі чудові сайти, як https://shkolyar.info. Не хочете сидіти над домашніми завданнями? Які проблеми – перейдіть за посиланням та знайдіть вже готове вирішення. Але не зловживайте цим, оскільки в дорослому житті шпаргалок не буває.

Мотивація

Знайдіть для себе щось таке, що буде вас надихати. Маючи привід навчатись, ви будете щиро хотіти займатись уроками і вивчати предмети шкільної програми. Вчителі не вміють мотивувати вас, дорогі друзі. Що ми зазвичай від них чуємо?

  • «Якщо ти не почнеш навчатись і відвідувати уроки, тебе відрахують або залишать на другий рік!»
  • «Будеш отримувати погані оцінки – підеш в бурсу!»

До речі, якщо ви підете у так звану «бурсу», то в майбутньому будете заробляти в рази більше ніж вчителька. Якщо вам подобається ремонтувати з батьком автомобіль чи допомагати мамі готувати – що поганого в училищі, технікумі чи навіть ЦПТО?

Ми не можемо говорити конкретно, що буде мотивацією саме у вашому випадку. Школа – це те місце, де для того щоб подобатись дівчатам, потрібно бути розбишакою. А ми тут себе навчатися змушуємо. Краще уявіть, ким би ви хотіли стати в майбутньому, і починайте рухатись у напрямку своєї мрії прямо сьогодні.

Інколи проблеми з мотивацією виникають через конфліктні ситуації. Не будемо загострювати увагу на цій темі, оскільки вона заслуговує детального розгляду. Якщо не виходить знайти спільну мову з однокласниками, перейдіть в інший клас чи навіть школу.

навчання

Перший крок – найважливіший. Перш ніж зробити його, спробуйте визначитися, чого ви хочете конкретно в цей момент. Пам’ятайте: ви завжди маєте право передумати. Головне – діяти прямо тут і зараз, оскільки цей момент є першим і останнім.

Всі ми чудово розуміємо, наскільки важко зробити перший крок. Завжди в глибині душі говориш собі: «Ну ось із наступного понеділка берусь за розум». Приходить понеділок, а в житті так нічого і не змінилось. Прагнете змін? Почніть сьогодні. Закрийте вкладку з цим текстом і починайте змінювати своє життя на краще.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат