Справжній фортепіанний бум відбувається у столиці Закарпаття

admin 28.03.2017 16:09 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Ще свіжі у нашій пам’яті Шопенівські мелодії, подаровані солісткою Національної філармонії, народною артисткою України Людмилою Марцевич, як до Закарпаття звідусіль з’їхалися юні таланти

Ще свіжі у нашій пам’яті Шопенівські мелодії, подаровані солісткою Національної філармонії, народною артисткою України Людмилою Марцевич, як до Закарпаття звідусіль з’їхалися юні таланти для участі в І Відкритому конкурсі піаністів імені Дезидерія Задора.


І щойно стали відомі імена нових лауреатів, як ужгородці та гості міста отримали запрошення на концерт із творів Р.Шумана у виконанні Анастасії Толстоног (м.Київ) та симфонічного оркестру філармонії.

А 30 березня за свій улюблений інструмент сяде солістка Закарпатської обласної філармонії, народна артистка України Етелла Чуприк. Це буде останній концерт із циклу фортепіанних сонат В.А.Моцарта, ініційованого нашою землячкою. Ідея такого проекту зародилася у виконавиці ще торік.

Тож впродовж цього концертного сезону ми практично щомісяця   насолоджувалися блискучими творіннями великого австрійського генія. Етелла Чуприк не знає спочинку у своєму прагненні до вершин виконавської майстерності, у бажанні донести до слухача кращі перлини світового музичного мистецтва. Й.С.Бах і Л.ван Бетховен, Ф.Ліст і С.Рахманінов, Ф.Шопен і І.Стравінський – завдяки Етеллі Чуприк кожного з цих неперевершених майстрів ужгородський слухач розкривав для себе по-новому.

А до Моцарта – маестро всіх часів і народів – у нашої піаністки виняткове ставлення. До програми ввійшли чотири останні фортепіанні сонати композитора: № 16 До мажор (KV 545), № 17 Сі-бемоль мажор (KV 570), № 18 Ре мажор (KV 576) та №19 Фа мажор (KV 547A). Слухачам залишається лише насолоджуватися поєднанням прекрасної музики і талановитого виконання.

Ведуча – музикознавець Наталія Піцур. Початок концерту о 18.30.

Підготувала Таїсія Грись

http://uzhgorod.net.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат