Власників угорських сім-карт закликають оновити свої персональні дані

admin 28.05.2017 22:08 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

1.Постачальники даних повідомлять своїх клієнтів про те, які кроки тим потрібно зробити, до 30-го червня 2017-го р., щоб їхні номери збереглися.


2. Згідно з оновленням закону про електронні засоби зв’язку від 1-го січня цього року, постачальники послуг повинні оновити дані своїх клієнтів до 30-го червня.

3. Постачальники, з одного боку, повинні перевірити персональні дані своїх нових клієнтів, а також узгодити дані своїх вже існуючих клієнтів з центральним реєстром. З другого боку, вони повинні зареєструвати, скількома сім-картами володіють користувачі мереж тому, що це обмежено (фізична особа має право на 10 сім-карт кожного оператора, компанія – максимум 50).

4. Різні оператори (Теленор, Телеком, Водафон) дають змогу на оновлення персональних даних через Інтернет, деякі з них просять зробити це особисто.

5. Клієнти, які не оновлять свої дані, або процедура оновлення яких буде невдалою, 1 липня 2017-го р. втратять свої номери.

6. Картки заборонено передавати іншим особам. Безкоштовна передача сім-карти третім особам дозволена при завчасному повідомленні оператора про таку операцію. При передачі сім-карти близькій власнику особі повідомляти про таку трансакцію оператора не потрібно.

7. При передачі сім-карти третій особі без відома оператора останній повинен розірвати контракт упродовж 5 днів.



Усі ці заходи, переконують оператори зв'язку, здійснюються на упередження терористичної загрози.

http://hvg.hu/tudomany/20170526_telekom_domino_adategyeztetes_feltoltokartya_sms_csalok_telefonszam

Якщо Вам дзвонять від імені Телекому з таким текстом, одразу кладіть слухавку

Особам, які завчасно не оновлять свої дані, відключать номер. Про те, як це легко зробити, вже йшлося в інших статтях. Однак, цей процес не усюди йде гладко. Є люди, які зловживають становищем. Недавно йшлось про те, що від імені Водафон здійснюються дзвінки, пов’язані з махінаціями з персональними даними. А тепер про це заявила компанія угорського Телекому на своїй сторінці Фейсбук.

Згідно з Телекомом, шахраї посилаються на оновлення даних і просять клієнтів надіслати їм свої дані у смс-відповіді. Оператори застерігають: вони НЕ турбують своїх клієнтів дзвінками. Єдине: вони надсилають смс із вказівками, як провести оновлення даних.

Тому в жодному разі не реагуйте на такі провокації. Краще одразу кладіть слухавку.

http://hvg.hu/tudomany/20170526_telekom_domino_adategyeztetes_feltoltokartya_sms_csalok_telefonszam


http://uzhgorod.in/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат