Євросоюз планує запровадити електронні в'їзні візи для країн з безвізом: що треба знати

admin 16.11.2016 09:38 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

В Євросоюзі мають намір впровадити систему електронних віз для в'їзної реєстрації громадян тих країн, щодо яких діє безвізовий режим з ЄС. Також нововведення може торкнутися британців після виходу Великобританії з ЄС.


Відтак, доведеться повідомляти прикордонним органам про поїздку і платити за це.

Видання посилається на наявний у розпорядженні редакції документ за авторством комісара ЄС з внутрішніх справ, питань міграції та громадянства Дімітріса Аврамопулоса.

Пропонована система реєстрації і обліку на кордонах Євросоюзу (ETIAS – EU travel information authorisation and system) стане одним із заходів для того, щоб контролювати перетин кордону громадянами третіх країн, які не потребують візи. Система дозволить визначити, чи є присутність тієї чи іншої особи на території держав ЄС загрозою нелегальної імміграції, безпеки або охорони громадського здоров'я,– мовиться в документі.

Видання повідомляє, що передбачається, що в'їзний дозвіл коштуватиме 5 євро і видаватиметься дорослим людям строком до 5 років.

Рішення про надання дозволу будуть приймати міграційні відомства окремих країн, а не органи ЄС.

Як очікується, оформлення формальностей на кордоні не займе більше 10 хвилин.

Щодо інформації про тих, хто в'їжджає, що цікавитиме прикордонні служби, то крім даних про особу та місце проживання, можливо, будуть витребувані дані про стан здоров'я, відсутність судимості, депортації та перебування в зонах військових дій.

Джерело

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат