Як обрати Інтернет і не пошкодувати про свій вибір?

Володимир Санін,   студент відділення журналістики УжНУ 02.04.2013 17:34 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Інтернет потрібен усім. Підлітковий період вимагає лайків, юність – рефератів, зрілість – пошуків старих знайомих. І як тут, до речі, не згадати про безцінну (в буквальному сенсі) можливість неконтрольовано порушувати чужі авторські права.

Але вигідно підключити цю послугу – завдання непросте.
Пропонуємо узагальнити актуальні для ужгородців поради і практичний освід вибору інтернет-провайдерів та їх тарифів.

З ким маємо справу

Провайдерів, організацій, що надають послуги з доступу до мережі Інтернет, в місті чимало. Їх можна поділити на всеукраїнських (що, з досвіду, вирізняються неповоротким сервісом та масовим, безособовим підходом) і місцевих (можуть бути як стабільними локальними компаніями, так і сумнівними конторами з двома працівниками та без належного юридичного оформлення). Особливий ризик – підприємливі громадяни, які надають послуги Інтернету майже на колінах. Впевненості у завтрашньому дні з ними не чекайте.

Пошук доступних тарифів

Ми часто заплющуємо очі на проблеми з технологіями, тому що погано в них розбираємось (комп’ютер завис, Інтернет пропав, відкритий холодильник вже не світиться).   Знайти вигідний тариф на Інтернет також здається непростим завданням. Однак ми добре вміємо рахувати гроші, тож при порівнянні завжди зрозуміємо, де пропонують більше, дешевше, якісніше, а де ведеться полювання на сохатих лісових тваринок.
Максимально швидко   з’ясувати інформацію про наявних в Ужгороді провайдерів допоможе пошук в мережі. Не зайвим буде розпитати і знайомих, однак інформацію про тарифи слід перевіряти особисто – вони досить часто оновлюються.
Визначтеся, яку мінімальну швидкість здатне витримати Ваше терпіння та скільки Ви готові платити за комфортне користування послугою. Десь посеред цих двох критеріїв і буде знаходитись підходящий Вам тариф.
Розглядаючи варіанти підключення, звертайте увагу не лише на ціну, а й на пропоновану швидкість Інтернету, їх співвідношення. Потрібно зазначити, що швидкості до 10 мегабіт за секунду (Мб/с) у наш час – антикваріат. Крім того, що коштують порівняно дорого, вони ще й говорять про застарілість технології передачі, а отже і потенційно низьку якість з’єднання з Інтернетом.

Спосіб підключення

Оптимальне співвідношення ціни/якості підключення у наш час забезпечується мідним та оптоволоконним кабелями. Серйозні компанії запропонують його Вам безкоштовно, з можливою незначною платою за матеріали.
Те, як швидко спеціалісти компанії реагують на звернення щодо підключення, як виглядають та поводяться під час виконання робіт, зрозуміло, багато говорить про формат Ваших із провайдером майбутніх взаємин.

Старий провайдер як шкідлива звичка

Наскільки Ви задоволенні послугами свого нинішнього провайдера? Чи виправдану ціну за них сплачуєте? Якщо маєте сумніви, але досі не розрубали провід, визнайте: відносини, що мали б стати взаємовигідною співпрацею перетворилися, з Вашої сторони, на шкідливу звичку. Але ж риба шукає, де глибше, а людина – де швидше, дешевше, ще й пиріжок безкоштовно запропонують. Дійсно, себе варто цінувати, прагнучи до кращого. Тож тверезо оцініть свою ситуацію, визнайте наявні проблеми і починайте боротьбу з ними.

Замість висновків

Обираючи компанію-провайдера послуг Інтернету, увагу приділяйте, перш за все, досвіду її роботи на ринку, ціновій політиці, а також можливості надавати швидке та професійне технічне обслуговування.
Не зайвим буде відвідати офіс обраної для співпраці організації, щоб доповнити загальне враження про неї. Охайне приміщення та впевнений колектив в поєднанні з переліченими вище факторами допоможуть пересвідчитись в надійності компанії і вигідності підключення до її послуг.




Володимир Санін, студент відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат