Що таке кав’ярні третьої хвилі?

Дар'я Максимова 05.07.2023 18:56 ДОЗВІЛЛЯ

Кав'ярня третьої хвилі – концепція, що походить з культури кави і використовується для опису окремого підходу до приготування й сервірування кавових напоїв.

Термін виник у кавовій індустрії, щоб відрізнити новий напрямок від традиційних методів обробки та споживання напою. Сама концепція кав’ярень “третьої хвилі” виникла на основі споживання розчинної, масової кави або кави приготовленої в джезві, тобто «першої хвилі», та «другої» – комерційних мережевих кав’ярень з італійською технологією обсмажування кави.
Основна філософія кав'ярень третьої хвилі полягає в наданні великого значення кожному кавовому зерну та його обробці. Вони працюють з високоякісними кавовими зернами, що обираються з уважністю за їх смаковими властивостями та походженням. Покладається акцент на ручну обробку кави, яка дозволяє краще контролювати якість та надавати кожному напою індивідуальний смак.
Кав'ярні третьої хвилі активно займаються освітою клієнтів, надаючи їм додаткові знання про каву, походження зерен, процес обсмаження та різні методи приготування. Це допомагає клієнтам більш свідомо споживати каву та насолоджуватися її смаком.

Дар'я Максимова

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат