Яку ковдру купити?

24.04.2023 16:11 ДОЗВІЛЛЯ



Яку ковдру купити, щоб не тільки зробити холодні вечори приємнішими, а й прикрасити інтер'єр? Природний чи штучний виріб? Бавовна чи шерсть, а може акрил? Ковдри хорошої якості повинні мати ряд особливостей, які зігріватимуть вас і слугуватимуть вам довгий час.

Дізнайтеся, який матеріал найкраще підходить, як підібрати його до стилю інтер'єру та який краще купити плед.

Як знайти модель?

Надто маленька ковдра просто не виконає свою роль, не вкриє вас повністю і змусить під час сну вкласти тіло в незручне становище. З іншого боку, якщо він занадто великий, може заплутатися й зісковзувати на підлогу. Розміри ковдри повинні залежати від розмірів дивана чи ліжка та зросту людей, які ним користуватимуться.

Що вищий матеріал, то більше тепла він дасть, але й важче. Тому вага ковдри має відповідати її призначенню, а також сезону.

Кожен матеріал має трохи різні властивості, тому перед тим як вибрати ковдру, необхідно враховувати свої потреби.

Матеріал, з якого виготовлено ковдру, дуже впливає на його стиль. Вовняні пледи з прозорим переплетенням підійдуть, наприклад, для сільських інтер'єрів, льняна сировина добре підійде для скандинавських та японських стилів, а бавовняні — для класичних.

Хороша ковдра - хороший матеріал

Теплий плед може бути виготовлений із різних видів матеріалів:

      ● Вовняна ковдра
Вовна - повністю натуральний матеріал, який зігріває при зниженні температури, але водночас ефективно охолоджує та пропускає повітря влітку. Вовняна спальна ковдра добре підходить для алергіків, оскільки шерсть не викликає подразнення.

      ● Бавовняна ковдра
Ковдри з бавовни є дешевшою альтернативою вовняним. Вони такі ж теплі, хоча відносно легко мнуться. Щоб волокна не змінювалися, можна вибрати ковдру із додаванням поліаміду. Завдяки цьому матеріал буде приємним на дотик і трохи гнучкішим. Як і шерсть, бавовна гіпоалергенна і добре пропускає повітря.

      ● Кашемір
Матеріал вважається дуже якісним. Незважаючи на те, що його структура тонка, а сама тканина надзвичайно м'яка на дотик, кашемірова ковдра зігріває навіть краще, ніж шерсть.

      ● Поліестер
Вони зроблені повністю із синтетичних матеріалів, які не пропускають повітря та не відводять вологу. Ковдри з поліестеру не забезпечують теплового комфорту, під ними ми швидко почнемо пітніти.

Також варто пам'ятати, що більшість дешевих ковдр із поліестеру виготовляються з матеріалів невідомого походження. В епоху поширених автоімунних захворювань необхідно враховувати ризик подразнення шкіри. Особливо це стосується маленьких дітей, людей похилого віку та людей з хронічним імунодефіцитом.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат