Що таке комбінована алмазна мозаїка

admin 01.12.2022 16:40 ДОЗВІЛЛЯ



Алмазною мозаїкою захоплюються багато творчих особистостей. Даний вид хобі передбачає приклеювання стразів на полотно-схему, а комбінована алмазна мозаїка дозволяє поєднати це направлення з малюванням. В результаті виходить неймовірно красива картина, що переливається на світлі, а процес її створення видається настільки захопливим, що неможливо відірватись!

Чому картину називають саме “вишивкою”, бо це рукоділля має схожість із вишитими картинами, але алмазну вишивку багато людей рахують більш цікавою, простішою в плані створення і яскравішою. Головне купувати набори у перевіреного виробника, це впливає, як на якість готової картини, на зручність процесу, так і на безпечність складових компонентів, таких як клей чи фарба.

Що є основою картини

Комбінована алмазна мозаїка — набір з чималим складом. Всі складові це:

  • полотно;
  • круглі чи квадратні стрази;
  • контрольний лист з зображенням картини;
  • акрилові фарби в пронумерованих баночках;
  • набір пензлів;
  • стилус для захоплення стразів;
  • пінцет; 
  • лоток для стразів;
  • клей (м’який гелевий квадратик).

Весь процес створення шедевру відбувається на полотні яке є основою картини. Воно має схему з квадратів у середині яких надруковано символ, що позначає той чи інший колір страз. Розмір квадратиків відповідає розміру страз, в процесі вам необхідно їх рівно наклеювати на відповідне місце. На полях полотна чи в інструкції (залежно від виробника) надруковано таблицю, де ви зможете визначити, який номер страз відповідає якому полю.

Алмазна мозаїка буває з повною та з комбінованою викладкою, яка поширюється не на всю поверхню полотна, а лише на певні ділянки.

Основа картини може бути з підрамником чи без. Робоча сторона полотна липка під плівкою, щоб на неї було можливо приклеїти стрази. Не треба її одразу всю відривати, звільняйте певну ділянку полотна, де ви плануєте працювати. В протилежному випадку клей буде висихати, покриватися пилом, а стрази погано приклеюватимуться. Деякі виробники не роблять клейової основи, і стрази там фіксуються на полотно за допомогою клею або термоаплікатора.

Які бувають стрази

Стрази бувають різного розміру, кольору (в тому числі прозорі чи перламутрові) та форми. Квадратні та круглі — найбільш поширені варіанти. Іноді зі зворотного боку страз є сухий клей який стає активним при нагріванні, такі набори називають термоклеєвими і в них відсутній клейовий шар. Для роботи з такими роботами вам знадобиться термоаплікатор, який буде нагрівати стрази. Відрізнити такі стрази можна за зворотний боком, він у них темний.

Викладати алмазну мозаїку дуже легко, необхідно лише співвідносити колір страз з маркуванням квадратику. Рухатися можна підряд, довгими рядами, наприклад зліва на право, чи викладати короткі рядки в межах невеликого фрагмента. Також ви можете викладати картину по кольорах, вибираєте ділянку і викладаєте лише один колір, далі переходите до іншого.

Лайфхак: шаховий порядок викладання через клітинку допоможе вам уникнути зміщення рядів. Викладаючи стрази через один, а потім заповнюючи проміжки, ви чітко бачите кородни клітинки, такої можливості може не бути при щільних викладках підряд.

Додаткові матеріали та інструменти у наборі

Від допоміжних додаткових інструментів та їх якості залежить не тільки результат, а і зручність самого процесу. Опиратися в роботі, особливо якщо ви початківець, краще на інструкцію з рекомендаціями. Висипайте стрази в лоток в якому ребристе дно для зручності перегортання. Використовуйте пінцет для їх перекладання, а олівець чи стилос використовуйте щоб зручно розміщувати стрази на полотні. Натисніть кінчиком стилусу на квадратик гелю, який йде у комплекті, і він стане липким для тримання стразу.

Готова картина

Коли робота завершена її можна покрити лаком і вставити у раму зі склом чи без. Для цього полотно необхідно приклеїти на тверду основу, наприклад, за допомогою двостороннього скотчу і потім вставити в раму. Скло допоможе щільніше притиснути стрази до основи, щоб з часом вони не випадали, також завдяки склу ви можете уникнути зайвого пилу в картині.

Якщо скла немає, мозаїку покривають лаком, так стрази надійно фіксуються. 

Алмазна мозаїка — гідний подарунок будь-кому, як в готовому вигляді, так і у якості набору. Яскрава картина зробить більш повним і затишним інтер'єр кімнат. Алмазна вишивка хоч і потребує посидючості, та ця справа дуже захоплююча, а результат вражає.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат