Порівняння iPhone 14 та iPhone 14 Pro

18.11.2022 16:26 ДОЗВІЛЛЯ



Компанія Apple традиційно нові функції застосовує тільки у флагманах лінійки, як Pro та Pro Max. Базова модель звичайно має значну схожість до флагманів попереднього випуску, хоча й додають дещо нове. Не стали виключенням і новинки 2022 року, де бренд застосував багато цікавинок та інновацій.

Продуктивність

Попри однакові головні показники процесорів, Айфон 14 поступається за загальною продуктивністю. В чіпі А16 потужність більша на 20% внаслідок появи додаткового мільйона транзисторів та покращення роботи графіки. В решті залишилось те саме: центральний процесор на 6 ядер, графічний на 5 та система Neural Engine (штучний інтелект) на 16 ядер.

Дисплей

В чотирнадцятій лінійці, як і в попередній, використаний дисплей Super Retina XDR1 діагоналлю 6,1 дюйма. Проте в Про-версії використані деякі додаткові опції:

  1. Завжди ввімкнений дисплей. Це система для підвищення енергозберігання. Навіть при блокуванні екрана залишається головна інформація про використання смартфона, як час, дата, ввімкнені віджети. Додатково застосовується невелике затемнення екрана.
  2. Технологія ProMotion. Вона автоматично змінює частоту оновлення екрана (кількість кадрів в секунду) під формат ввімкненого відео або гри. Це дозволяє отримати найбільш ефективне співвідношення без різких ривків.
  3. Dynamic Island. Сенсорна пластинка зверху екрана об’єднує головні функції для управління смартфоном. Навіть в згорнутому стані вона показує дрібні значки, наприклад, наступний поворот на карті, ввімкнуту музику, повідомлення. Одним дотиком її можна розгорнути та отримати детальну інформацію.

Екран має розширену колірну гаму та автоматичну адаптацію підсвітки до навколишнього середовища. В Про-моделі збільшені кількість пікселів та максимальна яскравість, проте не значно.

Камера

Основний блок камер суттєво відрізняється. Якщо базова модель має основний об’єктив на 12 Мп та таку ж надширококутну, то Pro приваблює головною камерою на 48 Мп та появою третьої: телефото на 12 Мп надзвичайно вузького фокусу для деталізації віддалених об’єктів.

На фронтальній з’являється автофокус, який в комбінації з технологією TrueDepth дає високу якість селфі та відео. Діапазон оптичного зуму збільшується від 2 до 6 разів, а цифрового – від 5 до 15.

Технологія Photonic Engine застосовується всюди. Вона працює в фоновому режимі та покращує якість зображення під навколишнє середовище. Програма збирає інформацію про вподобання власника, а потім обробляє кожен піксель на предмет темних чи світних плям, бліків тощо. Вона дозволила вирішити проблему нестачі освітлення.

В Iphone 14 Pro Про з’являются можливості для макрозйомки, у випадку відео – покадрової або сповільненої. Також додані нічний режим для портретів та Apple ProRAW. Відео можна знімати в професійній якості через фронтальну камеру завдяки режиму «Кінематограф».

Додаткові функції

В усіх моделях 14-ї лінійки є функції розпізнавання аварій та передачі сигналу SOS. Перша означає моніторинг навколишнього середовища та оцінку наявності критичних ситуацій. Якщо виявлені неприємності та користувач втратив свідомість, телефон протягом 20 секунд може самостійно відправити сигнал тривоги на екстрені номери.

Користувач може налаштувати номери родичів, на які буде відправлено повідомлення нарівні з екстреними службами, а також налаштувати текст повідомлення. Також є кнопка для відправки сигналу власником. Смартфон захищений від вологи, тому допомога надійде навіть при падінні в річку або озеро.

Розпізнавання обличчя, надшвидке підключення інтернету та безпровідна зарядка застосовані до всіх моделей лінійки. Ці функції дозволяють підвищити мобільність користувача та зменшити енергоспоживання. Важливою також вважають можливість альтернативного заряджання, коли порт забитий або зламаний.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат