Погода на масляний тиждень

admin 10.03.2021 12:37 ДОЗВІЛЛЯ

Перед тим, як християни православного обряду увійдуть в тривалий Великий піст, вони святкують Масляну. Масляна триває тиждень, в цьому році з 8 по 14 березня, і закінчується Сиропусною (Прощеною) неділею. Є велика кількість обрядів і прикмет, пов'язаних з Масницею, найвідоміша прикмета про погоду - якщо на Масляну погода не радує своєю теплотою, а присутні морози и ллє дощ, то весна обов'язково порадує гарною погодою. Отже, спостерігаємо за погодою Масляного тижня.

В Україні не стане тепліше на Масляну. Але погода все одно однорідною не буде. 9-10 березня - похолодання на всій території України, мінусові значення навіть на півдні країни. Стовпчик термометра вночі опуститься до -7˚ на півночі і на сході України, і до -5˚ на півдні і заході.
З 11 до 14 березня температура повітря буде підніматися, і в Прощену неділю очікується до +10 градусів тепла. Вірогідність опадів в західних і центральних областях досить велика.
Південь України після тривалих вихідних очікує похолодання до -5˚ вночі і до 0˚...+ 2˚ вдень. З 11 березня - наростання тепла, пік якого для півдня буде в суботу до +12. У неділю температура повітря дещо знизиться - до +6˚ ... + 10. Опади вірогідні в кінці тижня, і досить інтенсивні.
В Одесі температура до -3˚ вночі очікується в середу, вдень буде теж прохолодно 0˚...+1˚. 11-14 березня денні показники температури досить високі: + 10˚…+12˚. Сонця в цей тиждень буде небагато. Інтенсивні опади прогнозуються в неділю.
Північ та Схід України 10-11 березня чекає ясна погода з температурою повітря до -7˚ вночі та -2˚...+1˚вдень. З 12 березня стане тепліше, до +3, у Харкові до +7.
У Харкові 10 березня до -8˚ вночі, -1˚ вдень. До 14 березня денна температура буде +4 ...+7 градусів. У п'ятницю, 12 березня можливі опади.
Західні області 10 березня температура повітря 0˚...-1˚, 11-13 березня до +8˚. 14 березня зниження температури до +4˚, прогнозується сніг. У Львові опади можливі 11-14 березня.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат