Безпека дитини у квартирі: про що потрібно пам'ятати молодим батькам?

admin 16.02.2021 15:03 ДОЗВІЛЛЯ



Ще до того як ваш малюк почне повзати чи ходити по всій квартирі, вам потрібно зробити житловий простір зручнішим та безпечнішим для нього. Тому що дітям цікаво все, і вони навіть не здогадуються що розетка чи навіть звичайна шафа можуть таїти небезпеку.

Нижче ми розповімо, як зробити дім безпечнішим для маленької дитини. А також пояснимо, як за допомогою кредиту онлайн на картку можна швидко придбати необхідні речі для захисту, коли грошей на це не вистачає.

Про що потрібно потурбуватись, щоб зробити квартиру безпечною для дитини?

Молодим батькам потрібно заздалегідь зробити всі житлові приміщення безпечними для дитини. Щоб вона могла повзати чи вчитися ходити без ризику травмувати себе.

Про що необхідно подбати перш за все

  1. Ще до того як маля почне повзати чи навчиться ходити, придбайте у дитячу кімнату м’який килим. Так і вам буде спокійніше, і дитині зручніше.
  2. Маленьким дітям цікаве все що вони бачать, тому приберіть гострі предмети (ножиці, викрутки, тощо) та речі, що можуть їй нашкодити в окрему тумбочку. А якщо житлова площа дозволяє - краще взагалі віднесіть їх до іншої кімнати.
  3. Частіше за все, діти 1-3 років все тягнуть до рота. Це важливий орган дотику, яким вони “куштують цей світ на смак”. Тому попіклуйтеся, щоб малеча не могла знайти на підлозі предмети які можна проковтнути (наприклад, маленькі іграшки, гвинтики, тощо).
  4. Меблі, особливо в дитячої кімнаті, повинні міцно стояти на підлозі й не гойдатися, щоб вони не впали на дітей. Тому, краще прикріпіть їх до стін чи до підлоги.
  5. Важливо захистити дитину від падіння на гострі кути меблів та спотикання через дверні пороги. Для цього встановіть спеціальні силіконові накладки-куточки та м’який захист.
  6. У дітей погано розвинутий периферійний зір, тому вони можуть травмуватись під час відкриття дверей. Щоб цього не сталося, придбайте спеціальні стопори та підкладіть їх під двері.
  7. Встановіть розетки з кришкою, чи придбайте спеціальні заглушки для них. Це вбереже дитину від спокуси засунути в неї іграшку чи пальці.
  8. Щоб малеча не виповзла чи не вийшла з кімнати без вашого відома, встановіть мобільну міжкімнатну перегородку. Її встановлюють замість дверного полотна, і навіть якщо двері відкриті - дитина нікуди з кімнати не вийде. Це особливо необхідно якщо ви живете в будинку і дитяча кімната знаходиться на другому поверсі біля сходинок.

Безпека дитини 3-6 років

У цьому віці дитина ходить впевненіше і вже розуміє загальні речі. Але їй все цікаво, тому батькам потрібно підготувати інші кімнати.

  1. Найміть фахівця що встановить спеціальну фурнітуру на вікна (обмежувач відкривання вікон, дитяча фурнітура із замком) чи навіть металеві решітки. Надійна німецька фурнітура коштує в 1.5-3 рази дорожче за звичайну. А щоб встановити металеві решітки на вікна доведеться сплатити декілька тисяч гривень. І якщо грошей на це, з різних причин, недостатньо - ви завжди можете оформити банківський чи кредит онлайн

Важливо!Іноді виробники вікон рекламують спеціальні москітні сітки, що захищають дітей від випадання з вікна. Але насправді такі сітки мають стандартні кріплення, і не можуть втримати вагу навіть дитини 2-3 років.

Також потрібно бути уважним і не залишати біля вікон та на балконі стільців, за допомогою яких діти зможуть залізти у віконний отвір.

  1. Також, треба бути обережними з побутовими приладами:
    1. придбати захисні ковпачки для ручок газової плити, щоб діти не увімкнули газ;
    2. вмикати “дитячий режим” на пральній машинці;
    3. перекласти електроприлади (праску, фен, тощо) на найвищу полицю;
  2. Навіть якщо ваша дитина почала гарно ходити, вдома вдягайте спеціальні капці з нековзною підошвою, щоб дитина не впала.
  3. Коли дитині виповнилося 4-5 років, можна поступово розказувати про процес користування гарячою та холодною водою, небезпечність газу й відкритого вогню. В інтернеті є багато відео на ці теми, тому корисно буде переглянути їх разом.

Корисні поради, як убезпечити дитину вдома

  1. Приберіть дроти (зарядні пристрої до ноутбука чи смартфона, інтернет-кабелі, тощо) з підлоги. Що можна - проведіть під плінтусом, а зайве заховайте в шафі чи за нею. Головне щоб дитина не мала доступу до цих речей.
  2. Всю побутову хімію (шампунь, зубна паста, тощо) у ванній, і медичні препарати, потрібно прибрати якомога вище. Щоб діти не мали до них доступу.
  3. Якщо ви залишилися вдома сам на сам з дитиною 2-5 років, під час виходу на балкон підкладайте на балконний поріг килимок чи стару ковдру. Іноді діти можуть зачинити за вами двері та спробувати натиснути на її ручку, і ви залишитеся на балконі поки хтось не відчинить її.
  4. Поставте замки чи спеціальні кріплення на всі шафи де є медичні препарати, електронні прилади чи інші речі, що можуть нашкодити дитині. Навіть якщо ви знаходитеся вдома - ці тумбочки повинні бути зачиненими.


Все це - найнеобхідніші речі, що повинні бути вдома в кожній родині з маленькими дітьми. Тому, якщо ви чекаєте на малюка - спробуйте спланувати свій бюджет, щоб встигнути придбати що потрібно. А якщо ви не встигли це зробити своєчасно, і грошей на все не вистачає - рекомендуємо взяти кредит на картку й облаштувати оселю вже сьогодні.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат