Степовик поріднився з Карпатами

31.05.2021 11:32 ДОЗВІЛЛЯ

Зачаровуватися красою Карпатського довкілля — самобутнього і неповторного, захоплюватися традиціями, звичаями верховинців і долинян — це одна справа. І зовсім інша — поріднитися з Карпатами, і свої працю, вміння, талант і знання присвятити цьому чудовому краю та його людям.

Андрій Данилович Федченко належить саме до таких людей, які поріднилися з Карпатами, а точніше, зі Срібною Землею — Закарпаттям.

Приїхав він у наш гірський край із Запоріжжя після закінчення Дніпропетровського інституту залізничного транспорту. Молодий фахівець пройшов усі щаблі професійного зростання — від чергового по станції до начальника Ужгородського відділку Львівської залізниці. Працюючи на різних посадах, він з відповідальністю, по-господарськи дбайливо виконував свої службові обов’язки, додаючи при цьому любов і повагу до Закарпаття, яке йому стало рідним. Дотепер досягнуті за його керівництва показники щодо перевезення 8 млн. тонн імпортних вантажів та 33 млн. тонн експорту за рік залишаються рекордними. Ветерани залізничного транспорту Закарпаття добрим словом згадують, як щороку видавалося в експлуатацію біля ста нових квартир. Турбувався Андрій Данилович і про умови праці та відпочинку, можливості займатися спортом.

Влада належно оцінила його працю, удостоївши знаком «Почесний залізничник СРСР», орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, відзнаками Кабінету Міністрів України. Знайшов себе Андрій Данилович і в прикордонному співробітництві з залізничниками Угорщини, Словаччини, Румунії, про що свідчать численні нагороди і подяки від керівників залізничних служб сусідніх країн. До речі, А. Федченко один із небагатьох закарпатців удостоєний звання «Почесний залізничник Угорщини».

Жителі Закарпаття також щиро віддячили йому за самовіддану працю, за турботу про те, щоб залізничний транспорт у краї був на належному рівні, щоб було зручно ним користуватися. Три скликання поспіль Андрій Данилович був обраний депутатом обласної ради. Отримавши депутатські права, він не забував і про депутатські обов’язки. Всіляко підтримував, зокрема у своєму виборчому окрузі на Великоберезнянщині, будівництво залізничного вокзалу, ремонт шкіл, будівництво церков, мостових переходів, газифікації віддалених населених пунктів. А ще протягом 8 років був президентом гандбольного клубу «Карпати». Відтак чимало зроблено і для розвитку та популяризації в краї великого тенісу. Неспроста депутати обласної ради у 1999 році обрали Андрія Федченка головою бюджетної комісії, яку він успішно очолював протягом 7 років.

Добре знання соціальної, туристичної, екологічної інфраструктури, бачення перспективи її розвитку та вдосконалення стало підставою для подальшої роботи на посаді голови управління «Закарпаттурист».

Мені щастило бачити Андрія Федченка, як мовиться, в роботі (певний період працювали разом у виконавчому апараті обласної ради). Вражало його вміння відчувати та розуміти проблеми людей, прагнення допомогти, підтримати словом і ділом. Колеги та друзі глибоко поважають Андрія Даниловича за ентузіазм, оптимізм, чуйність. А ще, за його захоплення шахами, великим тенісом, художньою літературою, історією, його щоденною працею на присадибній ділянці.

30 травня Андрій Данилович Федченко відзначатиме 70 років від дня народження.

З роси і води Вам, дорогий ювіляре! Здоров’я і щастя на многії літа!

Василь Густі, письменник, заслужений працівник культури України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат