Як в Ужгороді відбуватимуться два однакові фестивалі млинців

01.02.2020 21:52 ДОЗВІЛЛЯ

Як ми розповідали, цього року в Ужгороді в одні і ті самі дні відбудуться два фестивалі «Ужгородська палачінта». Один з них традиційно відбудеться в Боздоському парку, а інший біля супермаркету «Дастор». Звичайно, що з цього приводу вже було багато обговорень, що, мовляв, є певні права на саму назву фестивалю і що право на фестиваль мають ті, хто його створював.

Зокрема, про це говорив один із співзасновників та співорганізаторів «Ужгородської палачінти» Сергій Денисенко.

На прес-конференції в Ужгородському прес-клубі він сказав:

«Ужгородська палачінта проводиться вже водинадцяте. Кожного року ми намагаємося придумати щось нове. У цьому році фестиваль змінив місце проведення. Ми не говоримо, що це назавжди, або є в цьому і якісь політичні моменти. Це наша ідея, наш фестиваль, який ми проводили 10 років.

Цьогоріч він буде відбуватися 14—16 лютого на майданчику біля ТЦ «Дастор».

«Фест уже є традиційним, має свої канони, але головне його наповнення і те, заради чого люди йдуть на фестиваль, — млинці, палачінти. У нас не буде жодного намету, де не буде млинців. Це головне завдання і   вимога до учасників.   Маємо плани насмажити і з’їсти 30 000 млинців», — додав він.

У свою чергу керівництво КП «Під замком», яке опікується і Боздоським парком, переконує, що фестиваль став популярним саме завдяки гарній локації і він повинен і надалі відбуватися в гарному і зручному місці, тому було вирішено проводити «Палачінту» в парку. І в ті самі дати. Саме «Палачінту», бо, на думку керівництва парку, ця торгова марка не є запатентованою і ніхто не має на неї ексклюзивного права.

Заступник деректора КП «Під замком» Федір Коваль вважає, що нічого поганого в тому, що фесиваль проводитиметься на двох локаціях одночасно немає. «Для мешканців міста це нагода обрати для себе місце відпочинку та святкування рівнодення. Є можливість відвідати аж два заходи, урізноманітнити тим самим своє дозвілля у вихідні дні, адже саме в цей період святкуватиметься   два свята одночасно — День Святого Валентина та Масляна», — розповів Федір Коваль.

І дійсно, конкуренція завжди є стимулом для організаторів до покращення якості   заходів, які вони проводять, та пошуку нових прогресивних   ідей.   Хто виграє в результаті? Звичайно ж, споживач, який отримає найкращі для себе послуги!

Федір Коваль вважає, що саме міський парк визначено місцем масового відпочинку мешканців міста і тут створені для цього всі умови.

«Боздоський парк — це одне з небагатьох місць Ужгорода, де розважальні заходи не заважають мешканцям міста, не створюють колапсу на основних дорогах міста. Парк зі зручною інфраструктурою та природою надихає людей та дарує гарний відпочинок.

Та й споживання їжі на свіжому повітрі у парку здоровіше і однозначно смачніше.

Мешканці можуть не тільки посвяткувати та поласувати млинцями, але й прогулятись на свіжому повітрі парковими алеями», — каже Федір Коваль.

Таким чином, ужгородці не програють у жодному разі від того, що будуть аж два фестивалі, а місце для відвідування кожен вибиратиме так, як йому буде зручніше.

Коментарі :


01.02.2020 20:46 Варош

Ще не нафестивалилися?! Скоро ваші фестивалі уподібняться до тротуарного базару на пл. Корятовича. Чим дальше, тим менше туристів цікавить ваші фестивалі   із захмарними цінами.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат