«Угочанська лоза» вчотирнадцяце зібрала шанувальників сонячного напою

12.05.2019 22:41 ДОЗВІЛЛЯ

 

У неділю, 12 травня, у Виноградові відбувся традиційний 14-й міжнародний відкритий фестиваль-конкурс виноградарів і виноробів «Угочанська лоза». Завітали на нього цьогоріч не тільки місцеві винороби, але й з інших районів Закарпаття, делегації з сусідніх країн, дипломати, керівники області і району, численні туристи і місцеві мешканці.

Розпочалося свято урочистою костюмованою ходою центральними вулицями міста, а урочисте відкриття і, власне, сам фест відбувся у місцевому історичному парку Перені.

Вітаючи учасників фестивалю, в. о. голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас жартома згадав про закарпатських «корчагінців» – земляків які в усі часи у корчагах поширювали славу про ароматний п’янкий сонячний напій багатьма світами, і побажав виноградному краю процвітання і балагополуччя.  

А в.о. голови Виноградівської РДА Наталія Костелеба-Веремчук також привітала всіх часників дійства з християнським святом жінок-мироносиць та Днем матері.

Напередодні дегустаційна комісія фестивалю визначила його переможців у різних номінаціях. Відтак, під час урочистостей ті, чиї напої найбільше сподобалися експертам, отримали дипломи, медалі і цінні подарунки. Віддячили організатори свята й дітям, які перемогли у конкурсі малюнків, присвяченому фестивалю.

Увесь день у парку Перені місцеві мешканці й туристи могли оцінити найдобірніші виноградівські вина, поласувати традиційними національними стравами і вже поласувати першою місцевою полуницею. В амфітеатрі гостей свята розважали фольклорні та естрадні колективи, а завершилося дійство святковим феєрверком.

carpathia.gov.ua

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат