В ОДА презентували книгу краєзнавчих нарисів журналістки Тетяни Літераті

Прес-служба ОДА 12.12.2017 23:09 ДОЗВІЛЛЯ

Книгу про Ужгород, яким він був майже сто років тому презентували сьогодні, 12 грудня, в Закарпатській ОДА.

Автор видання «Ужгород. Невигадані історії» - журналіст Тетяна Літераті, котра об’єднала в ньому свої історично-краєзнавчі нариси про довоєнне місто, його вулиці, будови і їхніх мешканців із конкретними іменами та долями. Матеріали були зібрані в ході роботи журналістки над проектом «Втрачений Ужгород». Книга містить три десятка нарисів із майже півтори сотні, написаних автором за роки існування проекту. В оформленні використані світлини з архіву автора, родинних фотоархівів героїв матеріалів, особистих колекцій та відкритих джерел. На обкладинці, до прикладу, фотолистівка «Вид на міст» 1915 року.

- Усі історії, зібрані у книзі, написані на основі розповідей рідних головних героїв, архівних документів краєзнавчої літератури та бібліотечних фондів, - зізнається автор. – Усі вони – результат кропіткої роботи та душевних переживань. Все для того, аби кожен ужгородець знав невигадану історію рідного міста та його мешканців – людей, котрі у свій час багато працювали на його благо і розвиток.

Книга Тетяни Літераті «Ужгород. Невигадані історії» видана за кошти обласного бюджету, в рамках Програми підтримки видання творів місцевих авторів. Як повідомив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА Ярослав Галас, завдяки дії цієї програми видаються книги, багато з яких не можуть бути виданими на комерційній основі, хоча мають високу наукову та мистецьку цінність. Нагадаємо, цьогоріч за рахунок програми видано 16 книг загальним накладом понад 6 тисяч примірників. До дня Святого Миколая запланована   презентація шести дитячих книг, виданих в межах зазначеної програми.

Прес-служба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат