Йо-хо-хо без судна і рому

Ю. Пігуляк 26.07.2017 13:56 ДОЗВІЛЛЯ

Любий не надувний і не плоскодонний плавзасіб тут осяде. Витягати й нести до фінішу таке судно доведеться вже руками.

Рибак без особливих зусиль переніс велосипед через річку і поставив поруч аби ніхто не вкрав. Це не важко зробити якщо ми говоримо про Уж. Мілкий Уж з водою, що вже й не до коліна, чудово підійде для регати. Судно, яку би не мало воно осадку, осяде гарантовано. Вдалої регати і попутних вітрів, в цілому.

А взагалі рівень води в річці опустився до рекордних показників. В найближчі десять днів, за прогнозами, нечисленні дощі навряд чи зможуть змінити ситуацію. Літню регату цілком таки можуть знову перенести. Ймовірно, проблема в тому, що проводиться вона як раз таки літом.

От друга справа — зимова регата. Зимою Уж достатньо повноводний і рідко замерзає.   Організаторам залишається зробити вибір між травмонебезпечними умовами і присутністю води. Але вони вважають за краще дотримуватись традиційної пори проведення змагань.

За словами організаторів повноцінні перегони влаштовувати вони не збираються і, відповідно, обмежувати участь суден з осадкою не планують. Кожен хоче добитися перемоги в певній номінації і деякі конструктори навіть, можливо, й не планують, що їх судно попливе, але зате буде естетично виглядати.

Тим не менше, місцями з-під води виступають гострі камені. Учасникам, які хочуть проплисти всю дистанцію варто захопити з собою клей для резини й надувні качечки.

Ю. Пігуляк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат