Крайові художники привітали шанувальників мистецтва тематичною виставкою

Управління культури Закарпатської ОДА 12.04.2017 12:31 ДОЗВІЛЛЯ

Майже півсотні робіт від 35 митців нині презентували в галереї "Ужгород" у рамках традиційної виставки назустріч Великодню.

Серед авторів – Володимир Микита, Тарас Данилич, Борис Кузьма, Владислав Габда, Павло Ковач і ще чимало іменитих образотворців, абсолютно різних у мистецькому самовираженні, що, безумовно, робить виставку ще цікавішою і обов'язковою для відвідання.

Не кажучи вже про тематику – Великдень митці передали якнайширшим жанровим розмаїттям: настроєві пейзажі з сакральною архітектурою на тлі весняної природи, колоритні сюжетні композиції, стилізовані іконописні твори та цілий "кошик" мистецьких писанок, оригінально втілених у живописі, кераміці, витинанках тощо.  

Привітали учасників із відкриттям виставки начальник управління культури облдержадміністрації Вікторія Фролова та голова обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма. Разом із керівником графічної секції спілчанського осередку Іваном Дідиком також виконали приємну місію – відзначили переможців виставки-конкурсу "Графічне Закарпаття", що не так давно вже водинадцяте проходила в Ужгороді.

Найкращими художниками-графіками в різних номінаціях цьогоріч стали Олександра Федоришина, Вікторія Кузьма, Сергій Лакатош, Микола Іванчо, Віктор Андріанов та Іван Жупан.

Пасхальну ж виставку містяни та гості Ужгорода зможуть оглянути до кінця квітня.

Управління культури Закарпатської ОДА

ТЕГИ : мистецтво

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат