Фестиваль вина у Берегові

admin 15.03.2013 10:25 ДОЗВІЛЛЯ

Завершився триденний фестиваль вина у Берегові. Тринадцятий за рахунком форум зібрав на центральній площі сотні виноробів, які привезли сюди свої вироби з усього Закарпаття, а також з Угорщини та Сербії.

Гості з Рахова, Івано-Франківщини, Львова, Одеси поповнили асортимент фестивалю «супровідними» напоями – медовухою, настоянками з трав.

Але головним героєм фестивалю було, звичайно, вино. Літописець свята, в миру – відомий журналіст Елемир Ковач повідомив, що за кількістю представлених вин цьогорічний фестиваль був рекордсменом, як і за кількістю золотих, срібних та бронзових медалей – понад півсотні нагород було вручено виноробам. Якість напоїв визначали досвідчені лаборанти винних цехів, дегустатори і заслужені ветерани виноробства.

У підсумку найбільше медалей завоював безперечний лідер, найкращий фермер України Карло Шош. Серед відзначених – батько й син Іштван і Андраш Варги із села Бене. На їхніх виноградниках росте 270 сортів столових і технічних вин. В числі переможців – Йожеф Леврінц, Бейло Варга, Ернив Біров… Відомий ужгородський винороб Олександр Ковач свої вина на конкурс не подавав, проте для берегівців та туристів привіз десятки сортів напою.

Свято тривало допізна, а потім усіх гостей-виноробів запросили у найбільший місцевий ресторан, де майстри вина могли поспілкуватися, поділитися враженнями.

У триденній програмі були ще й концерти, караоке, науково-практична конференція, лотереї, урочисті привітання від влади, депутатів, старійшин виноробства.

Василь ГОРВАТ.
м.Берегово

Газета “Новини Закарпаття”

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат