Відбудеться концерт чеського дуету DEŠI (ФОТО, ВІДЕО)

admin 11.03.2013 11:28 ДОЗВІЛЛЯ

Цей чеський дует поєднує саксофон з австралійським діджеріду, проте «діджеріду+саксофон» — надто спрощена формула для Deši. Йдеться про діалог між народною та академічною музичними традиціями, між деревом та металом, між чоловіком та жінкою. Проект легко мігрує від джазу і фанку до етнічної музики.

16 березня, о 19.00 у закладі Бабуїн відбудеться вечір Deši.

Особливість Deši криється також в їхньому підході до гармонії. Якщо в більшості проектів за участю діджеріду цей інструмент відіграє скоріше ритмічну функцію або взагалі застосовується майже як перкусія, тут він є повноправним учасником композиції, взаємодіючи з духовими чи струнними на тембральному і тональному рівні, складаючи цілісний діалог мелодії та подиху.
Діжеріду треба читати в множині — Лукаш Пільнай, що навчався Європі, Індії та Великобританії, є знаним майстром з виготовлення обертонових інструментів — бере на гастролі цілу колекцію власних творінь. Єва Жижковска віддає перевагу баритон-саксофону і кларнету.
Дует відомий українській аудиторії по фестивалю АртПоле’2012. Цього рокуАртПоле підхоплює естафету європейського туру Deši, щоб нагадати незабутню атмосферу музичного свята в Унежі й запросити на наступний п’ятидобовий арт-нон-стоп. Зустрічайте Deši в березні.
Партнер проекту: Чеський центр.

admin


За матеріалами організаторів

ТЕГИ : DešiконцертКиїв

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат