На 8 Березня закарпатські чоловіки швидше подарують парфуми і ювелірні прикраси

admin 08.03.2013 11:02 ДОЗВІЛЛЯ

До 8 Березня ми влаштували на власній сторінці у «Фейсбуці» невелике опитування. Просили жінок відповісти на запитання, що б ті хотіли отримати в подарунок. У чоловіків в окремому пості поцікавилися, що збираються дарувати. Жінки жваво обговорювали навіть саме свято, натомість чоловіки виявилися не надто активними.



Наша колегиня Маріанна Шутко, яка нині перебуває у декретній відпустці, зізналася, що якось її чоловік приніс на свято відро тюльпанів. «Зазвичай дарує парфуми, косметику, але ці покупки робимо разом. Та найкращий подарунок — гарний настрій. І не тільки 8 Березня», — пише вона. Закарпатська ж письменниця, яка нині проживає в США, Оксана Луцишина категорична: «Це взагалі не свято, а совковий пережиток, який починався як день боротьби за жіночі права, а завершується перевтіленням у гламурні мережива і «вічну жіночність».
Ужгородка Мар’яна Лошак зазначає: «Чого хоче жінка? Віч­на риторика. Відповісти на це питання їй самій не під силу! Тому вже потираю руки при думці, як шукатимуть відповідь наші чоловіки». А от Людмила Орос зізналася, що найнеочікуванішим подарунком для неї став… перочинний ніж із купою лез. А ще, що роками мріє про Північний полюс, але так ніхто й не подарував квитки на дорогу
Чоловіки ж у «Фейсбуці», як я вже зазначила, виявилися не такими активними. Жінки вважають, що сильна половина скромніша і не любить вихвалятися, що і за скільки було куплено. Хтось з чоловіків написав, що збирається подарувати жінці сертифікат у салон краси, а хтось, що вирішив дати своїй коханій «відгул» — «хай у цей день йде, куди душа забажає». Натомість для бармена з Ужгорода вже стало традицією до свята готувати для дружини її улюблений фруктовий салат і подавати зранку в ліжко.
А от продавці кількох магазинів у старій частині Ужгорода зазначають, що різноманітні сувеніри на 8 Березня вже не в моді. Чоловіки цікавляться тепер більше парфумами для жінки, ювелірними прикрасами, білизною, менше — кухонним начинням. Зате на ринку квітів о цій порі вже панує ажіотаж. Як-не-як, а вони традиційно є головним атрибутом свята!

Оксана ШТЕФАНЬО, “Новини Закарпаття”


admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат