Ужгородський коледж культури й мистецтв літвечором вшанував Нестора Літописця (ФОТО)

admin 11.11.2013 10:23 ДОЗВІЛЛЯ

 

За традицією   в Ужгородському коледжі культури і мистецтв   святкують День української писемності та мови в день вшанування Нестора Літописця.

У читальній залі Ужгородського коледжу культури і мистецтв відбулася літературна година «Мова – душа народу». Викладачі та студенти коледжу мали можливість взяти участь у акції «Подаруй книгу другу». Акція проводилася вперше. Студенти мали нагоду поглибити свої знання ознайомившись з стіннівкою на тему «Скарб од далеких прадідів – то рідна мова» яка була оформлена викладачем Стойкою М.П.
День писемності організували викладачі Шип О.В. та Зан А.В. разом з студентами третього курсу бібліотечного відділу.   Ведучими свята були студенти Попдякуник Олександра та Козак Наталія.

З високою майстерністю   подарували   свій виступ присутнім студентка 2 курсу режисерського відділу Софілканич Олександра та студент   4 курсу режисерського відділу Шікало Володимир.
Окрасою вечора була літературно – музична композиція «Ми діти твої Україно» у виконанні студентів ІІІ курсу бібліотечного відділу Гордійчук К., Гудак Х., Повх О., Товт А. та Бабуки В, а також пролунала пісня «Присяга рідній мові» у виконанні студентів 3 курсу хорового відділу під керівництвом викладача Новак О.Ю.
Захід доповнила книжкова ілюстративна виставка на тему «Витоки слов’янської писемності» оформлена працівниками бібліотеки.

З поетичними рядками власних віршів   виступив на нашому святі Голова спілки письменників Закарпаття Висиль Петрович Густі. Особливо запали до душі всім присутнім його вірші про мову. Василь Петрович відмітив, що йому дуже приємно бачити викладачів та студентів в українських вишиванках. З   щирою вдячністю до поважного гостя Василя Петровича Густі та до всіх присутніх звернулася директор коледжу Шетеля Наталія Ігорівна, яка відмила, що ця добра традиція, яка започаткована в коледжі   „Подаруй книгу другові” буде продовжена і дасть свої позитивні результати, адже студенти закладу культури повинні бути впершу чергу носіями нашої рідної мови, зберігати традиції нашого народу і пам’ятати, що мова є культурною спадщиною нашого народу.
   
А на завершення цього чудового вечора пролунала пісня   «Присяга рідній мові» у виконанні студентів 3 курсу хорового відділу під керівництвом викладача Новак О.Ю.

admin


За матеріалами організаторів

ТЕГИ : мова

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат