"Кольори Карпат" взяли участь у Собранському ярмарку (ФОТО)

admin 09.10.2013 10:11 ДОЗВІЛЛЯ

 

20 вересня закарпатська молодь брала участь в «Собранському ярмарку», який традиційно проводить місто Собранці, Словаччина.

Цей ярмарок здавна має унікальну атмосферу. В центрі міста проводилися культурні заходи, фольклорне дійство, спортивні ігри та розваги. При сприянні Закарпатського обласного осередку Національної спілки хореографів України в цій прекрасній атмосфері побували студентський колектив та солістки із Ужгороду та Перечинщини.

Цього року незабутню зустріч з народним танцювальним мистецтвом в Словаччині подарували учасники народного ансамблю танцю «Кольори Карпат» Ужгородського коледжу культури і мистецтв (керівник – заслужений працівник культури України Іван Пастеляк). В концертній програмі вони представили декілька народних танців України і Словаччини, а саме – «Дробойка», «Дібровчанка», «Дубки-скакуни», «Полька», «Гуцулка», «Чардаш з Парховане». Програму завершили славнозвісним українським народним танцем «Гопак».
Також своїм чудовим співом порадувала випускниця коледжу, талановита народна співачка Ірина Скубенич з Тур’я-Ремети. У її виконанні звучали в’язанки словацьких та закарпатських народних пісень. Концертну програму доповнили солістки Аліна Носа та Юля Кононенко з Ужгорода, виконавши естрадні пісні популярні в обох сусідніх країнах.

Усе це надзвичайно припало до душі мешканців прикордонного містечка Собранці, які зібрались з різних околиць. «Собранський ярмарок» дав змогу як молодим, так і дорослим відчути традиції та звичаї обох сусідніх культур. З кожним роком ця культурна подія все більше привертає увагу численних відвідувачів та гостей, сприяючи єднанню кордонів.

admin

ТЕГИ : ЯрмарокСобранецьКольори Карпат

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат