10 способів розвинути творчість

admin 23.07.2013 13:02 ДОЗВІЛЛЯ

Незалежно від того, вважаєте ви себе творчою людиною чи ні, кожен із нас може стати більш творчим, якщо ми присвятимо трохи часу розвитку своїх здібностей. Ці прості кроки допоможуть вам віднайти себе, розвинути свій творчий потенціал та оптимізувати інтуїцію. Оберіть ті методи, які, на вашу думку, підходять вам якнайбільше.

Регулярно присвячуйте час медитації та/або роздумам
Медитація не має бути складною або містичною. Почніть із усамітнення протягом 15-20 хвилин один або два рази на день, перебуваючи просто у тиші. Є декілька технік, які ви можете спробувати. Наприклад, ви можете концентрувати свою увагу протягом певного часу на полум’ї свічки або повторюючи собі одне й те саме слово (як правило, це називають мантрою). Не має значення, яку техніку ви оберете для себе. Головне те, що ви маєте бути наодинці з самим собою протягом певного часу регулярно.

Перебувайте у навколишньому середовищі, яке підтримує та живить вас, максимально довго
Знайдіть особливе місце у вашому домі, де ви можете проводити час наодинці з собою, або якісь місця поблизу, де ви любите проводити час.

Спробуйте по-різному проводити свій вільний час
Це надасть вам багато додаткової енергії та допоможе налаштуватись на творчість. Чим саме займатися залежить безпосередньо від вас, але ось деякі загальні приклади: біг або інші форми аеробних вправ можуть мати медитативні аспекти; катання на велосипеді або плавання; тривалі прогулянки (особливо на природі); поїздки за місто; прослуховування музики, яка вас надихає; заспокійлива ванна при свічках тощо.

Спіть вдосталь
Для більшості людей це більше, ніж вони можуть думати. Ви можете гадати, що 5-6 годин на добу достатньо, але для розвитку творчості треба спати не менше 7-8 годин. До того ж вам треба створити спокійне та приємне середовище для сну.

Визначте та усуньте будь-які звички, які можуть заважати вашій творчості
Найбільш руйнівними звичками є зловживання алкоголем, вживання наркотиків або споживання продуктів із високим вмістом кофеїну і/або цукру тощо.

Балуйте себе десь раз на тиждень
Фахівець із творчості Джулія Камерон, автор книги “Дорога художника”, закликає своїх учнів запрошувати один одного на “мистецькі побачення”, що, на її думку, є гарним способом для відкриття творчого потенціалу. Ці побачення не повинні бути дорогими або занадто екстравагантними. Натомість вони мають бути веселими та надавати вам нову енергію.

Тренуйте вашу творчість та фантазію
Із креативністю все так само, як і з іншими речами. Якщо ви її не тренуєте, вона невдовзі може атрофуватися. Спонтанний мозковий штурм є одним із найефективніших способів тренування ваших творчих здібностей. Якщо у вас є проблема, складіть список із десяти або навіть більше різних методів того, як можна її позбутися. Або складіть список із десяти найбільш екзотичних подорожей, які ви могли б зробити у майбутньому. Потім оберіть найкращі варіанти. Це у певній мірі допоможе вам реалізувати свій творчий потенціал.

Ваші життєві плани мають бути настільки масштабними, щоб для їх реалізації ви використовували увесь свій творчий потенціал
Ідея полягає не в обов’язковому виконанні всіх проектів. Але такий підхід зможе зарядити вас енергією та задіяти вашу творчість у повній мірі.

Знайдіть хобі чи займайтесь спортом виключно для свого задоволення
Коли ми старшаємо, то часто йдемо протореними шляхами, що насправді лише вбиває нашу креативність та творчий потенціал. Тому оберіть для себе щось веселе, щось, у чому ви зовсім нічого не розумієте, і ви зможете розвивати себе по-новому. Знову станьте студентом. І немає значення, що це буде: бальні танці, йога або бойові мистецтва.

Створюйте свій шлях власноруч
Вигадайте самі десятий спосіб розвинути свій творчий потенціал та інтуїцію. Відправте його мені, а я оберу найкращі методи та занесу їх у другий список десяти інших способів розвитку творчого потенціалу та оптимізації інтуїції.

Openstudy

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат