Огляд кафе Чарлі в Ужгороді (ФОТО)

Евеліна Гурницька, фото Яноша Немеша 23.07.2013 10:24 ДОЗВІЛЛЯ

 

Черговий рест-тест «РІО» вже провела не у кав’ярні, а в кафе, де готують їжу. Власне, вихідними не надто хочеться готувати, кортить кудись піти з близькими і з’їсти поживний і не найдорожчий обід. Редакція вже давно придивляється до закладу харчування «Чарлі», що на вулиці 8 Березня.

І зауважила кілька важливих для споживачів пунктів: тут великі порції при лояльній вартості, кухня сподобається вибагливим гурманам завдяки цікавим соусам, декоруванню страв і загалом асортименту. Про плюси та мінуси читайте в нашому черговому гастрономічному огляді.


Погляньте всю рубрику РЕСТ-ТЕСТ в Ужгороді - тут


Кафе вдало розташувалося на вул. 8 Березня, неподалік дитячої бібліотеки, майданчиків, тут також можна припаркуватися. У теплу пору тут буде комфортно на терасі, наразі ж варто ховатися у приміщенні, де, можливо, не надто затишно, але смачно. До речі, назва «Чарлі» десь відповідає й концепції закладу — тут багато чорно-білого та всюди висять фото відомого актора німого кіно.  


Що смачненького?

Від великої миски бульйону, ніжного, вишуканого, але ситного грибного жульєну (складається з курячого філе, шампіньйонів, сиру, сметани, часнику) до телячого карпачо (тонко нарізані шматки мороженої телятини, заправлені оливковою олією, соком лайма, тертим сиром-пармезаном та сумішшю духмяних спецій), печених ребер, бефстроганова (телятина у сметанному соусі), пасти (спагеті-болоньєза та спагеті-карбонара) й загалом різного м’яса. А ще десерти, подібні важко віднайти в інших кафе міста. Або ж широка карта дорогих алкогольних коктейлів.
Знову ж таки об’єм страви: «Чарлі» — це одне з тих небагатьох місць, де можна втамувати голод одним бульйоном або ж сирним супом із грінками чи густим жульєном, який також подають із сиром. Можете замовити картоплю по-домашньому чи по-креольськи — калорійна їжа, і цього овочу вам не пошкодують. М’яса та риби тут також досхочу — м’ясо соковите, ніжне та доповнене доречними, вишуканими соусами, вочевидь, власного приготування. М’ясоїдам посмакують бефстроганов, смажені крила, курячий стейк із насиченим червоним соусом — просто тане у роті, яловичий стейк по-американськи (готується на основі маринаду з білого вина і ананасового соку), стейк зі свинячої шиї (готується на основі винно-фруктового маринаду), кремзлики та млинці з м’ясом, спагеті-болоньєза.
Без перебільшення: у «Чарлі» не прогадали з десертами — щось схоже важко віднайти в інших кафе міста, тим паче ужгородці вже звикли до ласощів від двох відомих кондитерських брендів, які можна знайти в багатьох кав’ярнях. Отже, рекомендація від «РІО»: замовляйте малиновий бісквіт з шоколадним мусом під ванільним соусом із ягодами малини — смакуватиме до кави або чаю. До речі, про каву. Раніше вона тут була дуже навіть пристойна, однак сьогодні втратила свою міцність та оксамитовий смак.


Читайте про кав'ярню "Кавовий двір" в Ужгороді - тут


Якщо кортить ще більше ніжності, то дегустуйте «сирне задоволення» — десерт із персиком та карамеллю на бісквітній основі. А ще ніжніше — персики по-італійськи з кремом маскарпоне.

Black & White, похмурість і м’які дивани

Чарлі має дві досить просторі зали, а також можна зручно влаштуватися за столиками біля вікна. Тут переважають темні кольори, стіни декоровані під цеглу, приглушене світло додає інтимної атмосфери, відтак сюди краще йти ввечері, а не за ковтком бадьорості. Назві закладу відповідають портрети Чарлі Чапліна, вивіска, інформацію про актора ви знайдете в меню, яке, до речі, має і англійський переклад. У «Чарлі» нема відчуття, що місця замало, щоправда, тут усе одно гучно, адже кафе позиціонує себе місцем, де можна з розмахом відпочити, відсвяткувати День народження з великою компанією. Для компаній із 4 людей передбачені столики з м’якими диванами, а для міні-парті можна обрати окрему залу.

Чи надто спорожніє гаманець?

Якщо ви і залишите тут дещо кругленьку суму, то принаймні почуватиметеся дуже ситим, і не факт, що вам вдасться легко здолати перше, друге і компот. До слова, певні страви розраховані на кількох людей. А ще — тут справді смачно і їжа має домашній смак.
Подаємо вам сухі цифри для орієнтиру. Спагеті «Болоньєза» — 35 гривень, спагеті «Карбонара» (з беконом та яйцем) — 40 гривень, жульєн із куркою та грибами — 17 гривень, бульйон із локшиною, морквою та м’ясом — 15 гривень, бефстроганов — 41 гривня, яловичий стейк по-американськи — 59 гривень, печені ребра — 197 гривень, салат «Caprese»
(з сиром «моцарела», свіжими томатами та італійським соусом «песто») — 33 гривні, салат «Charlie» (зі стручкової квасолі, броколі, телячого філе) — 34 гривні, «Карпачо» — 70 гривень, м’ясне асорті — 60 гривень, рибне асорті — 98 гривень, копчене сало з часником — 15 гривень, закуска з салом — 8 гривень, ціна картоплі коливається в межах 11 гривень, яблучна тарта з морозивом — 22 гривні, малиновий бісквіт із шоколадним мусом під ванільним соусом — 17 гривень.


Дізнайтеся про манку і какао у кафе Reki Manki - тут


У «Чарлі» діє дисконтна програма, однак картку на 10 %-ну знижку тут одержати не просто. Адміністратор пропонує замовити бенкет на 1000 гривень, аби отримати картку. Однак постійний гість таки може випросити для себе знижку — варто бути наполегливим.

Ложка дьогтю

Є кілька моментів, на які варто звернути увагу власникам. По-перше, жахлива музика. Тут, вочевидь, вмикають радіо, від якого в’януть вуха у любителів якісної музики. У такому закладі має грати щось пов’язане з Чапліним, хоча би ретро або легенький рок-н-рол. Тим паче, кажуть, що музика впливає і на засвоювання їжу та настрій загалом...
Похмурість кафе не завжди викликає позитивні емоції у дітей, тому допоки не працює тераса, варто придумати якийсь куточок і для малечі. В іншому випадку сюди треба йти задля якоїсь вечірки без дітей.
І третій момент — який заборонений у закладах високого рівня Львова та Києва — трапляється, що весь персонал сидить у залі, де перебувають відвідувачі. Це не зовсім правильно.

Евеліна Гурницька, фото Яноша Немеша

ТЕГИ : ЧарліКавовий двірReki Manki

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат