Неочікуване продовження "оберегової" акції УжНУ

admin 30.04.2013 10:02 ДОЗВІЛЛЯ

Акція «Стань Ужгороду оберегом – і Ужгород стане твоїм», започаткована студентами Ужгородського національного університету у вигляді фотогалереї, дістала продовження у дещо новій формі

4-курсники відділення журналістики під керівництвом кандидата мистецтвознавства Лесі Поліхи приєдналися до вирішення екологічної проблеми в місті на практичному занятті з «Основ PR». Головною їхньою метою було показати шкільній малечі, що лише небайдужість усіх громадян – від дорослих і до малих – може подолати проблему засміченості міста.

Леся Поліха, доцент кафедри журналістики УжНУ прокоментувала: «Ідея може зреалізуватися лише тоді, коли є підтримка та однодумці. У нашому випадку були ці складові. Підтримка керівництва і колег, директорів та вчителів шкіл, творчий запал наших вихованців зробили можливим продовження акції «Стань Ужгороду оберегом – і Ужгород стане твоїм». Студенти молодці, бо ПРАЦЮВАЛИ! І без роботи не залишився ніхто: хтось більше докладав зусиль на підготовчому етапі, хтось під час заходу, хтось монтував сюжет вже після; вирізали, клеїли, шили іграшки, шукали потрібну інформацію, були акторами, але найголовніше – вчилися і здобували досвід організації ПР-акцій. Під час проведення заходу було дуже цікаво спостерігати за студентсько-школярським спілкуванням: обидві сторони вчилися та дивували одне одного. І як наслідок – наповнені знаннями та заряджені позитивом були усі».

Наталія Каралкіна, студентка 4 курсу відділення журналістики поділилася враженнями: «Це дуже напружена і тривала робота, хоча процес підготовки був приємним. Ми разом виготовляли макет міста, іграшки. Ідею казки жваво обговорювала ціла група, а вже втілила її у реальність Наталія Шандра. На етапі реалізації дуже несподіваною була реакція дітей, тому що їхня поведінка – це єдине, що не можна було передбачити. Ми дуже довго дискутували з приводу того, чи буде тема екології зрозумілою для малечі і чи зможуть дітки сприйняти усе так, як ми хочемо їм це показати. Сподіваюся, що їм сподобалось, бо нашу групу ця робота дуже згуртувала».

Роберт Папп, студент 4 курсу відділення журналістики зауважив: «Ми знали, що все, що робимо, робимо для дітей, і тому це було цікаво. Через насиченість цього навчального семестру часто просто не вистачало часу на репетиції, але наші зустрічі завжди проходили на позитиві. По-різному нас приймали і школярі: в ЗОШ №15 ми займалися з другокласниками - вони були більш дисциплінованими, а в 12-й займалися з першачками. Отримали великий досвід у роботі з дітьми і було дуже приємно робити те, що може принести користь суспільству і, особливо, молодшому поколінню.

Відеосюжет про акцію можна переглянути на сайті відділення журналістики УжНУ.

Анна Малахова, студентка відділення журналістики

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат