100-річний Будапештський цирк виступить у Перечині

admin 26.04.2013 11:00 ДОЗВІЛЛЯ

Цирк «Європа» провів в Ужгороді майже два тижні. Артисти виступатимуть перед ужгородцями ще на вихідних. Потім цирк поїде до Перечина.  

Цирку «Європа»   понад 100 років, і належить він одній великій угорській родині Токач. За роки виросла ціла династія: ще їх прабабусі та прадідусі сучасної дирекції гастролювали із своїми маленькими програмами.

Починалось все теж з невеликого цирку, а сьогодні вмісткість шапіто - майже 1500 глядачів. На арені і за її лаштунками виросли діти, внуки і правнуки засновників «Європи». Своє вміння дивувати, захоплювати, зачаровувати глядачів вони демонструють у різних країнах і містах.

«Цирк гастролює по Україні вже не вперше, понад 4 роки. Їм дуже тут сподобалось, і публіка - чудова, тому вони вирішили приїжджати сюди постійно, - розповідає Тетяна Мазуркіна, україномовний адміністратор Великого Будапештського цирку (артистка, повітряна гімнастка, конферансьє), - Два тижні в Ужгороді, а потім переїжджаємо у Перечин. Тому хто захоче, може приїхати до нас і туди».

Більше про Будапештський цирк читайте тут:


Під каштанами в Ужгороді лежать верблюди, під липами - коні і ходить слон

Чтв, 25/04/2013 - 23:32 Новина Культурний момент

Ще три дні в Ужгороді гостюватиме Великий Будапештський цирк «Європа». Цирку - понад 100 років, і належить він одній великій угорській родині Токач. За роки виросла ціла династія: ще їх прабабусі та прадідусі сучасної дирекції гастролювали із своїми маленькими програмами. Починалось все теж з невеликого цирку, а сьогодні вмісткість шапіто - майже 1500 глядачів. На арені і за її лаштунками виросли діти, внуки і правнуки засновників «Європи». Своє вміння дивувати, захоплювати, зачаровувати глядачів вони демонструють у різних країнах і містах.

«Цирк гастролює по Україні вже не вперше, понад 4 роки. Їм дуже тут сподобалось, і публіка - чудова, тому вони вирішили приїжджати сюди постійно, - розповідає Тетяна Мазуркіна, україномовний адміністратор Великого Будапештського цирку (артистка, повітряна гімнастка, конферансьє), - Два тижні в Ужгороді, а потім переїжджаємо у Перечин. Тому хто захоче, може приїхати до нас і туди. «Європа» побувала у багатьох обласних центрах України, гастролі ми починаємо завжди із Закарпаття». Тетяна познайомилася з трупою у Львові, оскільки працює стаціонарний хореограф у Львівському державному цирку. «Колектив з Будапешта приїхав туди до нас гастролювати - ми з ними потоваришували тісно і ось так почали співпрацювати. Мені довелося вивчити угорську, бо інакше не могла співпрацювати», - розповідає артистка.  



Кожен з сім’ї Токач є артистом у певному жанрі - жонглери, еквілібристи, клоуни дресирувальники тварин… Загалом циркова трупа складається з понад 30-40 осіб. У програмах беруть участь понад 30 тварин: поні, коні, лами, верблюди, слон, бегемот, зебра та інші.



Тварини подорожують разом із своїми господарями, звикли до кочового способу життя. Кожна тварина у цирку має паспорт і документ, який засвідчує всі щеплення та відсутність хвороб. Поки артисти відпочивають, їх підопічні мирно відпочивають в ужгородському парку «Боздоський». Саме тут розкинуто шапіто, розташовані господарська та адміністративна частину «Європи». Під каштанами жують травичку верблюди, під липою – лама, зацікавлено вивчає відвідувачів. Коні «в яблуках» розморені весняним сонечком демонструють блискучі гриви. В окремому павільйоні – індійська слониха Мадам Ізабель. Вона – особлива гордість «Європи».   Дуже любить овочі, фрукти та хліб. Щодня їй потрібно не менше 100 кг. А ще тут добре пам’ятають одну історію. Одного разу у дресирувальника слонихи зламалася машина. Авто не могло нікуди виїхати. Слониха була причеплена у своєму павільйоні металевим ланцюжком з гвинтиком. Яке було здивування адміністрації, коли серед ночі директору цирку подзвонили, що слониха ходить вільно по території цирку. Виявилось Ізабель розкрутила гвинтик, звільнила себе від ланцюжка, підійшла до якогось авто неподалік, вибрала звідти акумулятор і поклала біля машини свого дресирувальника. Тварина просто шокувала усіх!



У програмі цирку слониха теж дивує: виконує цікаві трюки і працює …цирульником.

Такі дива, а ще багато гарних вражень чекають усіх, хто встигне до «Європи» цими вихідними.

У Великого Будапештського цирку «Європа» є традиція: коли вони заїжджають у місто, то кожна машина сигналить і такий гул одразу привертає увагу дорослих і малих. Цирк приїхав!


http://zaholovok.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат