Посольство Чехії запрошує на урочисте відкриття Карпатського туристичного шляху

admin 17.04.2013 10:35 ДОЗВІЛЛЯ

Посольство Чеської Республіки в Україні у співпраці з Закарпатською обласною радою та МНС України люб’язно запрошує на презентацію та урочисте відкриття Карпатського туристичного шляху – пішохідного туристичного шляху довжиною 334 км, який веде від українсько-словацького кордону до кордону з Румунією через полонини та долини Закарпаття

Цей привабливий туристичний шлях було промарковано згідно з європейською системою в рамках Проекту відновлення туристичного маркування на Закарпатті, який з 2008 року підтримується з коштів уряду Чеської Республіки.

У рамках проекту на Закарпатті позначено більш ніж 1000 км маршрутів, основним з яких є транскарпатська магістраль (червона позначка). Вона веде з Великого Березного поблизу словацько-українського кордону на північ через Загорб, через поле битви першої світової війни на горі Черемха та Ужоцький перевал, далі через хребет, де проходив чехословацько-польський кордон, на гору Пікуй (1408 м.), а потім через Воловець, Міжгір’я, Колочаву, Усть-Чорну, гору Близниця (1883 м.), Кваси аж на найвищу українську гору Говерлa (2061 м.), де стикається з позначеннями сусідньої Івано-Франківської області, які проводяться за чеськими стандартами за підтримки обласного бюджету організацією «Карпатські стежки» (www.stezhky.org.ua), до гори Піп Іван Чорногорський (2028 м.).

У перспективі червоні позначення продовжуватимуться на прикордонний гірський хребет з Румунією до села Ділове.

Магістраль співпадає з Ювілейною карпатською стежкою, позначеною в 1928 р. до 10-ї річниці виникнення самостійної Чехословаччини, на маршруті Ужгород – Воловець – Колочава – Усть-Чорна – Ясіня – Говерла – Рахів – Піп Іван – Требушани (зараз Ділове).

З 2010 року позначення туристичних маршрутів співфінансується з коштів Чесько-Польського Форуму.

Траса транскакрпатської магістралі у форматі GoogleEart.

Програма урочистого відкриття:

Середа, 17 квітня 10.00
Конференц-зал адміністрації обласної ради в Ужгороді
Презентація Проекту за участі послів Чеської Республіки, Польщі, Словаччини та Угорщини, а також представників обласної ради

Середа, 17 квітня 14.00
Прикордонний перехід Малий Березний - Убля
Символічне об’єднання карпатського туристичного шляху з мережею словацьких туристичних шляхів – монтаж туристичного перехрестя біля прикордонного переходу за участі представників Словаччини та посла Чеської Республіки.

Контакти:
Лубош Весели, Посольство Чеської Республіки в Україні, тел.: 0504117847
Іво Докоупіл, координатор проекту, тел.: 0997336881
Олексій Слободський, КСС Великий Березний, тел.: 0992010415

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат