«П’ятий із Бітлз» і «перший після Елвіса»! (ФОТО +ВІДЕО)

організатори для Rionews 10.08.2012 11:17 ДОЗВІЛЛЯ

TONY SHERIDAN все-таки виступить у Києві! 13 жовтня, о 19:00 у новому клуб-ресторані «Толстой»!


До дня народження Джона Леннона, 50-річчя першої студійної бітлівської платівки у складі проекту «Tony Sheridan & the Beat Brothers» і першого офіційного синглу «The Beatles» «Love Me Do» у Київ приїде сам Тоні Шерідан! Запланований раніше на 23 червня і перенесений через особисті причини артиста концерт все-таки відбудеться 13 жовтня. Легендарний музикант, який грав на зорі епохи рок-н-роллу, виступить у новому клубі-ресторані «Толстой».
Тоні Шерідан – співак та гітарист із Великобританії, перший сингл якого «My Bonnie/The Saints» (1961) був проданий мільйонним тиражем. Відомий як «п’ятий із Бітлз», «старший брат Бітлз», «хресний батько Бітлз» саме він запросив ще майже незнаний гурт взяти участь у записі свого золотого синглу. Пісні «My Bonnie», «The Saints» і «Why (Can’t You Love Me Again)» стали першим студійним записом «The Beatles» у першому складі («Beat Brothers» на платівці), що привернув увагу Брайана Епстайна, який і розкрутив неповторних бітлів. У період запису Джордж Харрісон, який згодом посів 11-те місце у сотні найвидатніших гітаристів усіх часів за версією журналу «Rolling Stone», брав уроки гри на гітарі у Шерідана. У квітні 1962-го «The Beatles» грали із Тоні у Гамбурзі. Вважається, що у ці дні вони записали разом ще два трека: «Sweet Georgia Brown» і «Swanee River». У цей час Шерідан вже очолював «Tony Sheridan Quartet», у складі якого грав Рінго Стар, який пізніше приєднався до «The Beatles». Не дивно, що Пол Маккартні досі називає Тоні «учителем».
Після смерті Елвіса Преслі Тоні Шерідан першим був удостоєний честі грати і записуватися із «ТСВ Band» − акомпаніаторами Короля. До цього зовсім хлопцем він грав на одній сцені з ведучими фігурами, піонерами рок-н-ролу: зіркою американського рокабіллі Джині Вінсентом і 21-річним співаком Едді Кокраном у його останньому турі, пісні якого ще багато років після загибелі у цій поїздці виконували «The Beatles», «Led Zeppelin», «The Beach Boys», «The Who» і «Sex Pistols».
Cвято, яке готує для Києва Тоні Шерідан, не зможе пропустити жоден бітломан. «The Beatles» стали справжнім символом епохи. Для радянської молоді ця музика була ще й забороненим, але дуже солодким плодом, тому наша любов до «The Beatles» і всього, що пов’язане із ними особливо трепетна. Через сорок років після розпаду ліверпульської четвірки «п’ятий із Бітлз» привезе у Київ дух легенди.

організатори для Rionews

ТЕГИ : TONY SHERIDANконцертмузикаКиїв

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат