Нардеп Гайдош вважає себе жертвою свободівців

admin 11.03.2014 17:57 ПОЛІТИКА

"Рішуче відкидаємо всі звинувачення та погрози, грубі та підлі виступи проти нас", — йдеться у заяві Президії ДПУУ та правління ДСУУ.

Події останнього часу свідчать про те, що ВО «Свобода», яке є однією з сил нової влади України, перейшло у тотальний наступ проти однієї з політичних партій угорців нашої держави — Демократичної партії угорців України, проти єдиної загальноукраїнської організації — Демократичної спілки угорців України, проти єдиної загальнодержавної газети, що виходить угорською мовою — «Карпаті Ігоз Со», проти єдиного депутата, що представляє угорську громаду — Іштвана Гайдоша, проти наших активістів.

Про це свідчать публікації у пресі, інші публічні висловлювання, а останнім часом і конкретні юридичні документи. Зокрема, Федір Савчур, представник берегівської організації «свободівців» подав до суду на газету «Карпаті Ігоз Со», її журналіста та осіб, що висловили свої думки на шпальтах газети за те, що в одній з публікацій вони засудили смолоскипну ходу у м. Берегові, що залякувала мешканців міста. А обласна організація цієї ж політичної сили звернулася із заявою до Генерального прокурора України (який теж є представником цієї партії) із закликом заборонити ДПУУ.

Президія ДПУУ та правління ДСУУ вважають згадані дії ВО «Свобода» грубими виступами проти однієї з ведучих організацій угорців нашої країни, проти її представника у парламенті, проти угорських громадян та угорської громади в цілому, також проти права на вільне висловлення власної думки та свободи слова. На нашу думку, метою «свободівців» є перешкоджання діяльності основних інституцій угорців України, залякування всієї громади, зокрема, тих, хто відкрито виступає за дотримання прав національних меншин, за угорців нашої держави.

Й Іштван Гайдош опинився під прицілом цих нападів саме тому, що він є одним з тих депутатів Верховної Ради, котрі попри націоналістичні заклики, що все сильніше лунають в Україні, послідовно виступають за захист прав угорців та інших національних меншин нашої держави, зокрема, саме він представляє меншини у спеціальній комісії ВР по розробці нового «мовного» закону.

Рішуче відкидаємо всі звинувачення та погрози, грубі та підлі виступи проти нас. Заявляємо, що використовуватимемо всі наявні юридичні та політичні засоби для того, щоб захистити наші інституції, активістів, громадян угорської національності та всю нашу громаду.

admin

ТЕГИ : Іштван Гайдош

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат