Міська рада відмовляється продовжувати оренду рекламоносіїв

Rionews 11.06.2014 16:31 РАТУША

Сьогодні, під час засідання виконкому вчергове порушували питання про надання дозволів рекламоносіїв.

З приводу сьогоднішнього рішення Міськвиконкому щодо продовження оренди землі під вже встановленими бігбордами, ми звернулися за коментарем до Олексія Химинця, депутата Ужгородської міської ради минулого скликання.

“Зрозуміло, що міськвиконком мав право продовжити оренду і на один день. Але з юридичного погляду виникає кілька питань: як можна оголосити аукціон на оренду землі, на якій вже встановлений бігборд? Адже підприємець понад вісім років справно платить оренду, визначену міськвиконкомом, не відмовляється від її сплати, погоджується зі встановленими тарифами. І відповідно до цього має першочергове право на оренду цієї ділянки.

Уявіть собі ситуацію, що людина на орендованій ділянці за рішенням міськвиконкому встановила той чи інший об’єкт, і справно виконує всі пункти договору, укладеного з Міською радою, вкладає в цей об’єкт кошти, а міськвиконком землю під цим об’єктом виставляє на аукціон. Це ж абсурд. Або за цим криються якісь інші незрозумілі дії. Не секрет, що можуть бути оголошені вибори в органи місцевого самоврядування наприкінці листопада цього року. Сьогодні оренда продовжена до 1 жовтня 2014 року. А подібні дії з боку міськвиконкому наштовхують на думку, що власників рекламних площ хочуть змінити.

Попри декларацію керівників держави про те, що ми ідемо до Європи і ведення бізнесу в Україні має полегшуватися, в Ужгороді спостерігаємо наступну ситуацію: підприємець має витратити багато часу для подачі документів на подовження договору оренди, а згідно з законом, її можуть надати до 5 років. Натомість йому надають оренду на 3 місяці, і він вчергове повинен вирішувати ці питання, тому що документи потрібно подати ще за місяць до закінчення оренди”.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат