ШАШКИ. Виначились призери кубку Закарпаття з шашок-100

Євген Свищо 30.11.2012 14:41 СПОРТ

 

Минулої неділі в малій залі Іршавського будинку дитячої творчості чергові комплекти нагород розіграли шашкісти. Представники цього інтелектуального виду спорту змагались із шашок-100 у двох вікових категоріях.

Юнаки та дівчата 1997 року народження і молодші зіграли по пять партій кожен. Лідерство з перших партій захопили Сергії Панющик та Скоблей. Перед першим склали зброю Г. Попп, М. Нікітін та С. Рацин, а другий – здобув перемоги над Х. Корпош, Б. Асєєвим та Е. Денисовою. У четвертій партії С. Панющик та С. Скоблей розписали між собою мирову. В останній – С. Панющик переміг Е. Денисову і, здобувши 9 очок, виборов кубок. С. Скоблей розписав мирову з М. Нікітіним, набрав 8 пунктів і задовольнився другим місцем. М. Нікітіну ця нічия, та перемоги над М. Лопатинською, Г. Білак і Ю. Кормошем, дозволили, із 7-ма балами, стати третім.

Серед дівчат кращою стала Ганна Попп, яка по черзі перемогла М. Лопатинську, С. Рацина та Г. Білак і поступилась Ю. Кормошу. Друга – Евеліна Денисова, перед якою склали зброю Ю. Кормош та Г. Білак. Партію проти Б. Асєєва срібна призерка звела внічию. Третя – Ганна Білак, яка перемогла А. Караслай та М. Лопатинську.

Змагання серед дорослих шашкістів також пройшли в пять турів. Домінували мукачівці Г. Плавайко та Віктор Бойко і представниця невеличкого села Лоза, що на Іршавщині, Ольга Павляк. Перший по черзі переміг Н. Кривдик, В. Голубця, В. Бойка та В. Повха, поступився О. Павляк, набрав 8 підсумкових очок і здобув кубок. О. Павляк розпочала турнір із поразки В. Повху. Однак надалі, окрім Г. Плавайка, перемогла Г. Федорчука та В. Голубця, звела внічию партію проти В. Бойка і набрала 7 пунктів. Таку ж кількість балів здобув і В. Бойко, який переміг І. Поповича, В. Повха та Н. Воробканич, однак за додатковими показниками поступився О. Павляк і задовольнився бронзою.

Лозянка крім срібла в загальному заліку стала кращою серед жінок. Другою серед представниць прекрасної статі стала її односельчанка та подружка Наталія Воробканич, яка здобула перемоги над І. Поповичем і Н. Кривдик, уклала мирову з Г. Федорчуком та поступилась М. Ластівці. Бронза за досвідченою представницею села Довге – Н. Кривдик, на рахунку якої перемога над І. Поповичем і поразки від М. Ластівки та В. Голубця.

Євген Свищо

ТЕГИ : шашки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат