Фехтування. В Ужгороді відбувся турнір пам’яті Герея

НФФУ 13.09.2023 11:29 СПОРТ

 

Близько 130 учасників з Києва, Львова, Черкас, Харкова, Запоріжжя, Хмельницького, Броварів, Дніпропетровщини, Кіровоградщини та Закарпаття зібрав ХХІV Всеукраїнський турнір країн Карпатського єврорегіону з фехтування на шпагах пам’яті Заслуженого тренера України Василя Васильовича Герея, який проходив 9 вересня у Всесвітній день фехтування у його рідному місті Ужгороді.

Два комплекти нагород було розіграно на доріжках спортскомплексу «Юність». Дівчата змагалися у віковій категорії 2004-2010 р.н. (юніорки), юнаки – 2007-2010 р.р (кадети). Обидва золота поїхали у підсумку до Львова завдяки Анні Максименко та Максиму Гулі.  

Бронзова медалістка чемпіонату світу серед кадетів та Європи серед юніорів (2023) Анна Максименко (тренери – Андрій Орліковський, Діна Пантелеєва) спочатку виграла усі шість боїв у групі, а потім ще п’ять в олімпійці, зокрема у вирішальному поєдинку за золото з мінімальною перевагою (15:14) взяла гору над ще однієї вихованкою Львівської академії фехтування Аліною Дмитрук.

Якщо фінал вийшов львівським, то третя сходинка п’єдесталу залишилася за Дніпром. Бронзовими медалістками турніру стали Катерина Коротецька та Марія Середа, які у своїх півфіналах поступилися відповідно Максименко та Дмитрук з однаковим рахунком 10:15.

Так само впевнено розпочав виступи майбутній переможець серед юнаків Максим Гула. Вихованець Андрія Орліковського та Зоряни Семеряк виграв усі шість боїв в групі і отримав другий номер при посіві олімпійки, пропустивши вперед лише Максима Хвороста. Харків’янин у підсумку завершив змагання на п’ятому місці, поступившись за вхід у четвірку Марку-Юрію Цигилю (8:15).

У двійку львівського шпажиста не пустив киянин Марк Стасовський (15:7), який перед тим одним уколом переміг земляка Андія Скока (15:14). Зупинив переможну ходу учня Євгена Тимо та Володимира Симоненка у фіналі Гула (15:11).

Третю сходинку п’єдесталу з Цигилем розділив Максим Микитенко зі столичного «Армійця», який у своєму півфіналі поступився Гулі (8:15).

Шпага, юніорки (особисті)
1. Анна Максименко (Львів)
2. Аліна Дмитрук (Львів)
3. Катерина Коротецька (Дінпро)
3. Марія Середа   (Дінпро)

Шпага, кадети (особисті)
1. Максим Гула (Львів)
2. Марк Стасовський (Київ)
3. Максим Микитенко (Київ)
3.   Марк-Юрій Цигиль (Львів)

НФФУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат