БК Ужгород дав бій фавориту з Хмельницького

27.02.2020 20:02 СПОРТ

Про суботній матч "Ужгорода-УЖНУ-ЗОДЮСШ" проти "Хмельницької Політехніки" дізнавайтесь далі

У рамках вищої ліги ужгородці приймали команду, що виграла майже всі попередні матчі, тому налаштовуватись не доводилось.

Костенко відкрив рахунок уже на старті першої хвилини - 2:0, та суперники відігрались і повели - 2:5. Наші кинули "трійку" й вирівняли - 5:5, а Андреянов двоочковим вдруге вивів закарпатців уперед - 7:6. Та далі суперники видали шалений темп зі швидкими переходами від захисту в атаку, до якого господарі були не готові, тому незважаючи на досить сильну гру від Костенка, Рипковича та Андреянова, на першу перерву ужгородці пішли, маючи мінус сім балів. У другій чверті наш Костянтин продовжив плідно штурмувати чужий кошик. Додали в продуктивності також Пустовіт та Попадинець. Утім, триочкові кидки від Воробйова не дозволили скоротити рахунок більше, ніж на один бал - 38:44.

У середині третьої чверті Плешаков, Костенко й Попадинець, підтримувані фанами, серед яких особливим "біг-бендом" виділялись молоді бакетбольні таланти із ЗОДЮСШ, задали шалений темп, звівши на нуль екстренний тайм-аут суперників і втретє повели - 52:51. Та далі щось неймовірне з кількох "трійок" видав Палюх і тому старань Рипковича, Костенка та Пустовіта не вистачило, щоб піти на третю перерву з більшим оптимізмом - 58:64.

На 5-й хвилині четвертої чверті 5-й фол отримав 5-й № гостей Палюх, та трохи згодом наша команда також зазнала певних кадрових втрат. Поступово, неймовірними зусиллями, наші хлопці трохи скоротили відставання - 64:68. У кінці Костенко влучає "двійку", а Плешаков - "трійку" й поновлює інтригу - 74:76. Далі, за двадцять секунд до фінішу, триочковий від Андреянова не залітає, а Воробйов закидає один із двох штрафних і приносить своїм перемогу.

Тренер "Ужгорода" Олександр Зубковський відзначив безкомпромісність матчів його команди проти хмельничан:

- Як і в двох поєдинках в Хмельницькому, сьогодні також доля переможця вирішувалась на останніх хвилинах. На жаль, як і тоді, все завершилось не на нашу користь. Маємо надію, що в подальшому зможемо виривати перемоги в таких важливих іграх, де маємо таку підтримку глядачів.

Капітан нашої команди Костенко відзначив, що його партнерам є куди зростати:

- У нас досить молода команда, яку укріплюють кілька досвідчених гравців, що мають чималий досвід виступів на такому рівні. Сьогоднішній наш суперник напевне потенційно команда найвищого дивізіону України, тому вони мають можливо більше досвіду й фізичних кондицій, за рахунок чого й виграють.

Тренер лідера Анна Шликова відзначила, що з початку сезону не ставилось завдання про обовязкове лідерство в регулярному чемпіонаті:

- У нас були передсезонні збори, на яких ми серйозно готувались. Сказати, що шлях, що ми вже пройшли в цьому році, був запланованим? Ні. З початку ми не ставили завдання щодо такого лідерства, та вважати, що ми нічого для цього не робили, не можна. Коли були помилки, ми намагались їх виправляти. До кожної гри ми готуємось як до нового випрбування і за рахунок бажання бути кращими здобуваємо перемоги і це стоїть у нас в пріорітеті. Не знаю як ставляться хлопці, коли тренер чоловік, тому порівняти з тим як мені з ними працювати складно. Є повага до мене, однак є свої складності й тонкощі, не без того. Можливо мені й важкіше, бо я не можу як чоловіки сказати, але я шукаю інші підходи, щоб достукатись до моїх гравців.    

Головний арбітр - Нікіта Мельник, арбітр - Антон Іванина.

БК "Ужгород-УЖНУ-ЗОДЮСШ" - БК "Хмельницька Політехніка" - 74:77 (19:26, 19:18, 20:20, 16:13), 22 лютого, Ужгород, СК "Юність", зал "№ 3, 70 глядачів.

БК "Ужгород-УЖНУ-ЗОДЮСШ": Єгор Казінцев, Олександр Зубковський, Максим Андреянов, Владислав Плешаков, Дмитро Піскар, Олександр Варга, Андрій Попадинець, Андрій Куртєв, Артем Пустовіт, Валентин Рипкович, Максим Пилип, Костянтин Костенко (капітан), тренер - Олександр Зубковський,

"Хмельницька Політехніка": Роман Савіч, Вадим Палюх, Михайло Стоноженко, Сергій Заєць, Олександр Долобанько, Олександр Бужанський, Андрій Свірщ, Сергій Цмикал, Василь Федоряк, Андрій Аніськов, Максим Воробйов (капітан), Сергій Ярошевич, тренер - Анна Шликова.
                                                                                    Євген Свищо для rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат