Вихідні завершили переможно

Євген Свищо 20.02.2020 12:01 СПОРТ

15—16 лютого в залі № 3 СК «Юність» у двох матчах вищої ліги України зустрічалися сусіди по таблиці й конкуренти за потрапляння до плей-оф БК «Ужгород-УЖНУ-ЗОДЮСШ» та «ПНЕУ Кристал-2» (Чортків), тому одна звитяга була варта двох. Ужгородці також прагнули реаваншуватися за жовтневі виїзні поразки від цієї команди з Тернопільщини (75:94 та 59:91).

Зупинимося детальніше на першому матчі, бо він став визначальним у загальному успіху. На це «кошикарське дійство» прийшло подивитися близько 50 глядачів. Чортківці зусиллями одного з найрезультативніших своїх гравців Володимира Рудченка відкрили рахунок й завдяки неймовірній працездатності в атаці та захисті граючого тренера Лаутеншлагера прагнули закріпити цей успіх. Єгору також якісними результативними діями допомагали справжній велетень Одажиу, згадані вище Рудченко й Олег Драганчук. Та наші земляки цього вечора мали свої козирі в рукаві у вигляді неймовірно результативного Костенка та снайпера-далекобійника Варги, які змусили суперника засмучуватися. Доповнювали дії Костянтина та Олександра влучні кидки від Валентина Рипковича, Максима Андріянова, Артема Пустовіта та Андрія Куртєва, й цим самим наші змушували опонетів переважно наздоганяти себе. Відтак, в останню атаку гості навіть не пішли, а поклали м’яч на паркет і з сумом в очах констатували перевагу закарпатців —   85:71.
У повторному недільному матчі гості розпочали впевненіше, бо виграли першу чверть — 20:28, та далі свою найкращу гру продемонстрували Рипкович та Костенко, фантастична результативність яких дозволила нашим після другої чверті вже вести перед — 43:41, а після третьої чверті збільшити перевагу до шести очок. Тож, ужгородці в другій грі також упевнено перемогли — 93:80. Ці звитяги дозволили нашим землякам здобути чотири бали й, маючи в активі 24 очки, випередити за додатковими показниками «Львів» і розміститися на бронзовому місці в поточній таблиці, за лідером вишки «Хмельницькою Політехнікою» (31 пункт) та «Калушем-ПНУ» (26 очок).
У наступних матчах, 22—23 лютого, на закарпатців очікують ще складніші протистояння, коли в залі № 3 спорткомплексу «Юність» їм опонуватиме лідер дивізіону з Хмельницька.

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат