18 травня в Ужгороді пройде «Олімпійський день»

14.05.2018 19:33 СПОРТ

 

Наприкінці минулого тижня в Ужгороді відбулося засідання обласного відділення НОК України, яке вів його голова Іван Риляк.

На порядку денному були винесені три головні питання. «Про проведення конкурсу на кращу наочну агітацію на олімпійську тематику на спортивних аренах   та у навчальних закладах області» членів виконкому інформував відповідальний секретар цієї громадської організації Володимир Тарасюк. В обговорені цього питання взяли участь члени виконкому Степан Селменський, Михайло Молнар, Ярослав Свида. Автор цих рядків запропонував продовжити випуск серію марок на яких зображені портрети чемпіонів та призерів олімпійських ігор із нашого краю.   До цього часу були випущені марки із портретами чемпіонки олімпійських ігор з гандболу Н. Гецко-Лобової та дворазового срібного призера Ігор з фехтування Василя Станковича. На початку лютого цього року у місті над Ужем під час символічного запалювання Олімпійського вогню відбулося їх погашення. На черзі ще 6 комплектів марок із зображенням чемпіонок олімпіад Марини Копчі–Ткаченко (баскетбол), Йожефа Беци (футбол), бронзових призерів Ігор з футболу Стефана Решка та Йожефа Сабо, з гандболу — Наталії Митрюк,   переможця шахової олімпіади 2010 року Захара Єфіменка.

Ключовим питанням порядку денного засідання виконкому стало обговорення щодо проведення традиційного обласного етапу «Олімпійський день» у нашому обласному центрі. Голова обласного осередку НОК України Іван Риляк тезисно зупинився на тих організаційних питаннях, які потрібно найближчим часом вирішити, щоб цей спортивний захід, як і у минулі роки, пройшов на високому організаційному рівні. У ньому на цей раз візьмуть участь школярі та студенти, вихованці дитячих садків, представники силових структур, спортивних товариств «Колос», «Україна», «Спартак», «Динамо», «Інваспорт»,   ДЮСШ та СДЮСШОР із футболу та гандболу,   ветерани спорту і всі любителі «королеви спорту». Крім того, для учасників «Олімпійського дня» цього дня свою майстерність демонструватимуть боксери (1-ий етап першості Закарпаття), гімнасти, фехтувальники, футболісти, волейболісти, борці, а також кожен присутній матиме можливість позмагатися у такому виді спорту, як армрестлінг або рукоборство. Родзинкою свята, як завжди стане перетягування канату серед команд силових структур, працівників ринків (продавці м’яса) та ужгородського клубу любителів пива.   За попередніми даними очікується до двох тисяч учасників.

Член виконкому обласного відділення НОК України Анатолій Плеханов свій виступ зосередив на питанні щодо проведення традиційного, 57–ого за ліком, змагань із легкої атлетики на кубок «Дружба».  

Засідання виконкому обласного відділення НОК України завершилося на мажорній ноті. Старійшина нашого виконкому, майстер спорту СРСР з тенісу Іван Шуфрич від імені присутніх щиро привітав шанованого Івана Івановича Риляка з його ювілеєм від дня народження і побажав йому міцного здоров’я, щастя, наснаги в роботі, успіхів в реалізації планів та досягненні цілей! 

«Шановний ювіляре, – наголосив Іван Юлійович, — хай поряд з Вами завжди будуть надійні друзі, щирі однодумці, спрацьована монолітна команда, націлена на виконання найамбітніших планів щодо розвитку спорту, олімпійського руху на Закарпатті та в Україні»!

А потім в офісі обласного відділення НОК України   прозвучало могутнє «Многая літ»…

Наш анонс: шановні любителі легкої атлетики. Щиро запрошуємо Вас у п’ятницю, 16 травня, взяти участь у традиційному захоплюючому змаганні «Олімпійський день», який стартуватиме о 11–ій годині.

Організатори обіцяють забезпечити кожного хорошим настроєм, а також на березі Ужа (Боздоський парк) поласувати армійським пловом.  

Василь Гаджега,
журналіст, член виконкому обласного відділення НОК України.  

ТЕГИ : олімпійський день в ужгороді 2018

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат