В Ужгороді в міжнародному турнірі з петанку взяли участь майже 180 учасників з 19 країн світу

07.05.2018 22:38 СПОРТ



В Ужгороді протягом трьох днів тривав традиційний міжнародний турнір з петанку "Сакура"

Якщо ще минулого року на 10-му міжнародному турнірі з петанку "Сакура-2017" було зареєстровано 150 учасників з 13 країн Світу, то цього року було побито і цей рекорд. Цього року до Ужгорода прибули майже 180 учасників з 19-ти країн світу.

Цей турнір є найкрупнішим в центральній Європі і він зібрав петанкістів з України, Білорусі, Росії, Молдови, Угорщини, Словаччини, Чехії, Польщі, Румунії, Голландії, Данії, Швеції, Латвії, Литви, Франції, США, Марокко, Австралії та Монголії. Україна була представлена командами з Ужгорода, Мукачева, Львова, Івано-Франківська, Черкас, Ніжина, Харкова, Києва та інших міст.

Турнір відбувався у парку "Підзамковий", який вже ледь вміщав учасників турніру.

У перший день турніру відбулися одиночні змагання. Перемогу здобув досвідчений петанкіст з Києва Дмитро Бугай, який у важкому двобої у фіналі переміг польського спортсмена Рафаеля Тойфеля. Третє місце розділили Мартін Хмель з Польщі та Лен Нільсен з Данії.

Наступного дня відбулися змагання команд-дуплетів (по два гравці в команді). І приємно відзначити, що в напруженому захоплюючому поєдинку перемогу здобула команда Ужгородського петанк-клубу у складі датчанина Маріо Презутті та ужгородця Ігоря Заславського. У фіналі вони перемогли дуплет у складі того ж таки киянина Дмитра Бугая та словака Марека Соболіча з рахунком 13:12.

Бронзові нагороди здобула інтернаціональна команда у складі Руслана Малахова з Харкова та Маруана Ассрара з Марокко.

В останній день турніру відбулися змагання команд-триплетів (по три гравці в команді). Чемпіонами стала команда у складі киян Олександра Заломайкіна, Ольги Маляренко та Євгена Осокіна з Москви, які у важкому матчі здолали інтернаціональну команду у складі Брахіма Чхаїбі з Марокко, Артура Мартинова з Польщі та киянина Сергія Жуковського.

Третє місце за командою у складі харків'ян Анни Безродної, Руслана Малахова та марокканця Маруана Ассрара.

Турнір відбувся за підтримки ресторану "Арізона". Кубки та медалі були надані Ужгородською міськрадою, призи - фірмою Світ Оптики. Партнер напоїв - компанія Coca-Cola, винні партнери - компанія Чизай та компанія Котнар. Солодкий спонсор - Валентин Штефаньо. Головний натхненник та співорганізатор турніру - Президент Регіональної туристичної організації Закарпаття - Федір Шандор.

prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат