Герей став кращим серед українців на Кубку світу

НФФУ 20.02.2017 01:40 СПОРТ

17-18 лютого на доріжку в канадському Ванкувері вийшли шпажисти, щоб з'ясувати, хто ж стане володарем світового золота. У змаганнях взяли участь 165 фехтувальників з усіх куточків світу.


Серед українських шпажистів найдалі зумів пробитися Анатолій Герей, який на цьому турнірі замкнув вісімку найкращих. Варто акцентувати увагу на тому, що для ужгородського фехтувальника змагання у Ванкувері стали лише другими на міжнародній арені в нинішньому сезоні.

У груповому раунді українець здобув 4 перемоги з 6 і стартував в «олімпійці» під 41-м номером. В 1/32 фіналу Анатолій Герей обіграв естонця Юрі Салма з рахунком 15:10, далі взяв гору над данцем Патріком Йоргенсеном - 15: 5, а в 1/8 турнірної таблиці вибив з боротьби   ще одного естонського шпажисти Стена Пріінітса - 11: 5.

Герей склав зброю в 1/4 фіналу, поступившись майбутньому володарю бронзи турніру Янніку Борелю з Франції з рахунком 12:15.

Варто зазначити, що в тур прямого вибування також потрапили Богдан Нікішин та Дмитро Карюченко, який вперше вийшов на доріжку в межах міжнародних змагань після тривалої відсутності через травми. Обидва фехтувальника завершили свій виступ в 1/16 фіналу. Нікішин в напруженій боротьбі поступився росіянину Антону Глебко - 3: 7, а Карюченку в бою з данцем Фредеріком Фон дер Остеном не вистачило лише одного уколу, щоб пройти в наступний тур - 14:15.

Технічні результати:
Шпага чоловіча (особисті):
1. Макс Хайнцер (Швейцарія)
2. Юніор Рейтор (Куба)
3. Ніко Вуорінен (Фінляндія)
3. Яннік Борель (Франція)
8. Анатолій Герей (Україна)
18. Богдан Нікішин (Україна)
27. Дмитро Карюченко (Україна)
86. Володимир Станкевич (Україна)
96. Сергій Руденко (Україна)
141. Максим Хворост (Україна)
145. Ян Сич (Україна)
146. Юрій Тараненко (Україна)
162. Андрій Олійник (Україна)

НФФУ

ТЕГИ : фехтування

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат