Лижний спорт. Міжгірська команда перемогла у Чемпіонаті Закарпаття

Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА 23.03.2016 16:34 СПОРТ

 

З приводу проведення відкритої особисто-командної першості Закарпаття з лижних перегонів у Пилипці минулих вихідних висловлювалися скептичні думки – зима виявилася скупою на сніг. Проте впевнено можна констатувати – змагання вдалися на славу.


За ініціативою головного судді першості, вчителя фізкультури Келечинської ЗОШ І-ІІ ст. Василя Коваля, як і директора ФСТ ОДЮСШ “Спартак” із зимових видів спорту Івана Костя, спортивною ареною стала гора Гимба. Про самий стан лижних трас потурбувалися Євген Петрище, Іван Кіс та Василь Коваль, за що їм учасники змагань висловили щиру вдячність. Слова подяки адресувалися також одному з місцевих підприємців - за безплатне надання витягу – першість вперше проводилася аж на високогір’ї.

За таких успішних умов і лижні перегони за кожного їх старту на різних дистанціях і вікових груп були насичені безкомпромісною, азартною боротьбою за пальму першості. Варто зазначити і про престиж чемпіонату, бо в ньому взяли участь і титуловані спортсмени – майстер спорту міжнародного класу Мирослав Білостюк (Рахівщина), майстри спорту Василь Коваль (Келечин), який, між іншим, зараз є тренером збірної України з лижних перегонів, та Володимир Лазарюк (Іванофранківщина).

Ніхто не хотів програвати, тим паче господарі трас. Їх опір суперникам підтвердило вагоме досягнення – міжгірчани в загальнокомандному заліку вибороли перше місце, здобувши головний трофей змагання – кубок. Другу сходинку посіли воловчани, третю – рахівчани.

Варто відзначити і успіхи наших земляків в індивідуальній боротьбі. Чемпіонами стали келечинці Василь та Валентин Мисі, Маріанна Сегляник, буківчани Іванна Гойчук, Іванна Карпович, студенці Ігор Русин, Богдан Совбан, Марія Фалюкович (Сойми). Призові місця завоювали Василь та Ірина Ковалі, Влада Зубанич, Андрій Гуралевич, Василь Черепанинець (Келечин), Вікторія Гошовська, Андріана Карпович (Буковець), Василь Дзьобак, Микола Гойчук, Василь Кополовець (Студений), Тетяна та Іванна Дурунди, Роксолана Мильо (Міжгір’я).

Зважаючи на сприятливі умови Боржавського нагір’я, тут планується вже цього тижня і проведення розіграшу кубка Закарпаття з лижних перегонів на призи Луки Дуди – відомого популяризатора зимових видів спорту у нашому краї.

Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА

ТЕГИ : лижний спорт

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат