Футбол. На "Говерлі" життя не закінчилося

20.12.2016 16:40 СПОРТ

Вболівальники ужгородського клубу залишились без професійного футболу, але його із успіхом замінив аматорський чемпіонат області, який може дати великий поштовх у розвиток футболу на Закарпатті та виникнення декількох професійних команд.


Загалом те, що відбувалось із ужгородською «Говерлою» не можна було назвати футбольними справами. Команда існувала завдяки орендованим футболістам, невиплаті зарплати своїм та постійними доріканнями на вбивство команди арбітрами.

Команда в цілому перестала бути цікавою. На стадіоні ледь-ледь можна було назбирати до тисячі глядачів, а матчі із грандами цікавило можливо ще тисячу. Малюнок гри був відсутній, а футболісти просто відбували номер.

Тодішній головний тренер В’ячеслав Грозний намагався вічно знайти винних навкруги, але не керівників клубу. В області він винуватив усіх футбольних діячів, погану інфраструктуру та неналежне виховання молоді у міських ДЮСШ. Проте у клубі навіть не були зацікавлені у підтримці власних молодіжних складів.

Склалося так, що «Говерлу» до нового чемпіонату не допустили, тож і команда зникла. Точилися чутки про те, що команда розпочне все із самого низу. Спочатку аматорський чемпіонат, а потім і Друга ліга України, та у керівництва клубу таких планів не було.

Що ж відбулось в закарпатському футболі за час зникнення професійного клубу в області. Чемпіонат області, в якому взяло участь 14 команд Вищої ліги та 24 команди Першої ліги,   пройшов на високому рівні. Погодьтесь, що для такої малої області це дуже хороша кількість. У клубах з’явилося багато місцевих виконавців, які демонстрували дуже якісний футбол. А нещодавно у Закарпатських ЗМІ почалися ширитися інформації про бажання закарпатських клубів пройти атестацію на Другу лігу України.

Тож про клуби, які мають намір підвищитись у класі від Закарпатської області.

ФК «Мункач»

Інформація про те, що клуб із Мукачева хоче у Другу лігу з’явилася одразу ж після завершення обласного чемпіонату. Команда дуже молода і перспективна. Середній вік гравців ледь перевищує двадцять років. Також слід зазначити, що ФК «Мункач» виступає молодшим групами у Дитячо-юнацькій футбольній лізі України. Також Мукачево має красень стадіон «Авангард», який спокійно приймав матчі Першої ліги, коли там грала ужгородська «Говерла».

«Севлюш» Виноградів

Команда у області із найстабільнішою ситуацією. Клуб регулярно бере участь у чемпіонаті області. А останні роки бореться за головний титул (у цьому сезоні задовільнилися другою сходинкою). Чутки про намір рухатися далі виникли після того, як керівництво клубу розпочало реконструкцію стадіону. Було збільшено кількість місць. Проведений ремонт підтрибуних приміщень, роздягальнь.   Також і склад команди почав значно підсилюватись. У команді виступають Юрій Чонка, Юрій Мешко, Денис Ребрик, а із другого кола і екс-гравець збірної Адріан Пуканич.

ФК «Ужгород»

Тепер вже дворазовий чемпіон області мав намір ще у цьому сезоні грати у Другій лізі, та керівництво клубу вирішило, що без власного стадіону там робити нічого. Тож клуб почав повну реставрацію ужгородського стадіону «Автомобіліст». Склад команди також дуже солідний. В ньому присутній колорит досвіду і молоді. Наразі клуб повністю готовий йти далі і керівництво у цьому зацікавлено.

ФК «Минай»

Команда зовсім молода, але із стрімким розвитком. Перший сезон   і третє місце в чемпіонаті. Клуб має у своєму складі знаменитого Михайла Кополовця, а також досвідчених Матвія Бобаля та Владислава Микуляка. Далі клуб робить ставку на молодих вихованців. Головним тренером команди є Михайло Іваниця, який свого часу багато років тренував «Закарпаття». Наразі клуб будує свій стадіон, який також буде відповідати вимогам Другої ліги та наразі у клубі заговорили лише про чемпіонат України серед аматорських команд.

Відрадно, що молодь вже розформованої «Говерли» продовжує свої футбольні виступи. Так під керівництвом Валентина Слюсара виступає ФК «Спартакус» Ужгород. Також є клуби, які лишаються у чемпіонаті області, та у їхніх складах є виконавці, які з легкістю підсилять один із чотирьох клубів. Наприклад у ФК «Берегово», грають якісні захисники Степан Буксар та Андрій Микитишин, а пара Василів Ковтуна та Луці на двох забила 35 м’ячів. ФК «Дийда» у своєму складі має хорошого голкіпера Юрія Славіка та молодого захисника Адама Пушкаша.   У довжанській «Боржаві» півзахисник Юрій Каганець.

Усіх і не перерахувати. Лишається тільки чекати нового сезону і очікувати, що зникнення одного професійного футбольного клубу народить чотири нові.

Руслан Нагірний
ua-football.com/userblogs/post/7e9a29fc3b70ba4875ecd78f5b387f99

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат