На ЧУ з пауерліфтингу закарпатці здобули 10 медалей

Андрій Федорішко 30.09.2016 15:43 СПОРТ

У місті Полтава пройшов чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед усіх вікових груп, в якому взяли участь понад 350 спортсменів з 24-х областей країни.  

Закарпаття було представлене 12-ма атлетами, котрі показали низку високих результатів у змаганнях юнаків, дівчат, юніорів і дорослих.

Серед дівчат чемпіонкою стала дебютантка всеукраїнського помосту 17-річна Мар’яна Мучичка з Мукачівського району, котра у ваговій категорії до 72 кг підняла у сумі триборства 277,5 кг і випередила найближчу суперницю з Луганщини на 32,5 кг.

Бронзовим призером серед юнаків у ваговій категорії до 83 кг став Олександр Гангур з Хуста, непоганий результат у цій вазі показав і мукачівець Олександр Полажинець, котрий посів сьоме місце.

У змаганнях юніорів наш край представляли ужгородець Максим Офіцинський і Валерій Дудаш з Перечинцини, котрі з рекордними для себе сумами триборства посіли відповідно 6-те і 4-те місця у вагових категоріях до 74 і 66 кг. Проте Валерій через два дні взяв участь також у турнірі серед чоловіків, і у запеклій боротьбі   з результатом 492,5 кг став бронзовим призером чемпіонату України. Оскільки дорослі спортсмени нагороджувались і за результати в окремих вправах, то наш атлет виборов ще й малу срібну медаль за результат у тязі – 222,5 кг.

Найбільшого успіху на чемпіонаті досягли закарпатські пауерліфтерки, котрі змагались серед жінок у ваговій категорії до 47 кг, де боротьба за «золото» велась до останнього підходу.

У підсумку чемпіонкою України з результатом 270 кг вперше стала Єлизавета Форкош з Мукачівщини, а бронзовою призеркою з сумою 262,5 кг – титулована ужгородка Габріелла Мателешко, котра після 8-річної перерви, пов’язаної з народженням двох дітей, повернулась на всеукраїнський поміст. Також Єлизавета здобула дві малі золоті медалі за результати у присіданні та жимі лежачи й «бронзу» у тязі, а Габріелла – дві срібні (у жимі лежачи й тязі) і «бронзу» у присіданні.

Андрій Федорішко

ТЕГИ : пауерліфтинг

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат