Чим унікальний сучасний закарпатський футбол

07.09.2016 17:32 СПОРТ

Прес-секретар ФФЗ Володимир Тарасюк підготував підбірку цікавих фактів, що безпосередньо стосуються Чемпіонату Закарпаття з футболу.

1. Прикладів, коли футболісти стають арбітрами – маса. А ось щоб арбітри «перетворювалися» на футболістів – щось не пригадується. Тим часом Микола Маточка, екс-арбітр із Мукачева, вирішив залишити суддівство й грати в першій лізі обласного чемпіонату – за «Карпати» (Верхній Коропець).

2. Так само велика рідкість, щоб президентом футбольного клубу працювала представниця прекрасної половини. Тим не менше ФК «Н.Коропець» очолює Тетяна Когутич, і доволі успішно, адже команда названого села – міцний середняк першої ліги в Західній зоні.

3. Ще одна цікава рідкість – когорта Бобалів із Ужгорода. Ні, футбольні династій відомі, але щоб так зійтися в одному чемпіонаті… А саме: батько Матвій – делегат ФФЗ, старший син, теж Матвій, – футболіст у вищій лізі (захищатиме честь «Минаю»), а молодший, Юрій, – арбітр ФФЗ. Таке щось не пригадується… Цікаво, якби всі Бобалі зійшлися в одній грі… Шанс, до речі, був вийти на поле одночасно М. Бобалю та Ю. Бобалю. Останній отримав призначення на гру 16 туру ФК «Бужора» – ФК «Минай», але в команді Михайла Іваниці виступає саме Матвій-молодший. Аби не було підстав для кривосуддя, Юрія все ж замінили в бригаді арбітрів, яка вирушила до Іршави.

4. Ще один цікавий факт: Петро Котубей, який займається з юнаками в «Севлюші» (правда, не основний наставник), є арбітром ФФЗ. Теж факт доволі рідкісний, щоб тренер (хай і дублерів) одночасно й судив матчі.

5. Не кожна обласна федерація футболу може похвалитися такими іменитими гостями. На III Міжнародному юнацькому турнірі з футболу на честь Андрія Гаваші гостем був один відомий у світовому масштабі суддя, президент федерації футболу землі Бранденбург (Німеччина) Зігфрід Кіршен. Він же взяв участь у семінарі-нараді з арбітрами Закарпаття.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ
http://ffz.org.ua/?p=22583

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття з футболу

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат