Фещук: "Шарашкіну контору" під назвою "Говерла" треба закривати і пошвидше

25.05.2016 16:25 СПОРТ

Форвард молдавської Дачії Максим Фещук розповів, за який період вимагає заборгованості від Говерлі, й поділився цікавими деталями ужгородського етапу своєї кар’єри.


Взимку 2014 року Фещук став футболістом Говерли, за яку зіграв у чемпіонаті 33 матчі й забив 5 голів. Влітку 2015-го Максим розірвав контракт з ужгородським клубом й перейшов у казахстанський Шахтар. З того часу нині нападник кишинівської Дачії хоче отримати виплати із своєї 14-місячної заборгованості в Ужгороді.

На прес-конференції після матчу останнього туру проти Волині старший тренер Говерли Олексій Величко заявляв про принциповість Фещука у плані знаходження з Говерлою компромісу. Футболіст, щоправда, має чим відповісти фахівцю.

— Старший тренер Говерли Олексій Величко заявляв, що несправедливо платити вам зарплату за період, в який ви не були в команді, оскільки в той час заробляли гроші в іншому клубі. Вимагаєте від Говерли гроші за весь трирічний термін контракту?

— Я не вимагаю від Говерли грошей за той період контракту, коли мене вже не було в Ужгороді. Я хочу отримати зарплату по те число календаря, по яке я знаходився в команді. Слова Величка — це брехня. Яка різниця, де я грав і заробляв після Говерли? Ви заплатіть те, що я у вас відіграв. Ви ж самі мене запрошували і запропонували такі умови. Якби їх не запропонували, то до них би ніхто не прийшов. Лише хорошими пропозиціями керівники могли заманити гравців у Говерлу. Для чого тоді було б їхати?

Умови контракту дає роботодавець. Якщо вони мене влаштовують, то я туди йду. Коли кажуть, що заплатять 5 одиниць, а потім кажуть «забери одну, а решту пробач», то вибачте — я на таке не підписувався, і тоді би не йшов до вас.

Я пішов з Говерли й оформив з цим клубом договір — претендую виключно на кошти, зароблені за час мого перебування в Говерлі. У команді я був 18 місяців, але отримав лише 4 зарплати. Хочу отримати гроші за 14 місяців, а не за всі 36, які прописані в контракті. Ніколи не вимагатиму того, чого не заслуговую.

— У розмові зі мною Грозний наголосив на тому, що влаштував вас у молдавську Дачію, а ви, мовляв, негарно відзиваєтеся про ужгородський клуб…

— Я не знав, що Грозний ще працює помічником президента Дачії чи селекціонером. Думав, він лише головний тренер у Говерлі, а він ще й на Дачію працює (сміється). Якщо серйозно, то, можливо, до Грозного й дзвонили та питали думку про мене й мої характеристики. Люди приймали рішення, і не він мене сюди привів. Грозний до Дачії жодного відношення не має й не в нього одного про мене питали.

Так само мене в Казахстані питалися, який Грозний тренер, і я дав про нього характеристики, які вважав за потрібне. Це нормальна ситуація. Єдине, можливо, раніше помилявся про ситуацію Грозного з отриманням зарплатні в Говерлі. Не знаю всіх нюансів.

— Закарпатський клуб от-от припинить своє існування. Що може втратити український футбол загалом і закарпатський зокрема із зникненням Говерли?

— Ох, та багато чого (сміється). У тому, що Говерла може зникнути, винні керівники цього клубу. Віддайте ті кошти, які винні, і все буде добре. Гляньте на Волинь — там команда також зникає, але ж кошти виплачуються, зі всіма розраховуються.

Говерла винна зарплати за нереальні терміни, а її керівники ще й розказують, що хтось винен у їхніх бідах. Ніколи вони не сказали, що в чомусь самі винні. Таку «шарашкіну контору» треба закривати й по швидше. Не вірте аферистам в українському футболі — його треба від них очищати.

— А що скажете про інфраструктуру клубу?

— Інфраструктури нема, там нічого нема. Я був в Ужгороді півтора року і керівники стільки ж часу купували готельний комплекс Олімп, який знаходиться біля стадіону.

— Дивно виходить: інфраструктура нерозвинена, а власник клубу дозволяє собі, наприклад, дорогі трансфери та ліфт на стадіоні…

— Якщо у власника є така іграшка, то все в його руках. Можеш не мати інфраструктури, але коли маєш можливість платити зарплати, то нема питань.

— Ходять легенди про побутові проблеми гравців у Говерлі: прання форми, відсутність квартирних виплат та харчування. Це правда?

— Так. Особисто я брав форму додому — у Говерлі навіть не було грошей, щоб форму попрати. Харчування також не було. Я за півтора року отримав гроші на оренду квартири один чи два рази. Раніше Говерла, може, й виглядала як клуб, а зараз — суцільне «дурилово». Я кажу по факту, не бажаючи зла ані керівникам, ані клубу.

Андрій Сеньків
https://sportarena.com/2016/05/23/feshhuk-ne-znav-shho-groznij-selektsioner-dachiyi/

ТЕГИ : прем’єр-лігаФК Говерла

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат