Перлиною українських Карпат можна назвати гори Говерлу і Петрос

admin 25.04.2016 10:23 СПОРТ

Це дві з п'яти найвищих гір України. Підйом на ці гори є найпопулярнішим туристичним маршрутом у Карпатах. Говерла і Петрос входять до складу гірського масиву Чорногора.

Висота Говерли становить 2061 метр, з її вершини вся Україна видна, як на долоні. Говерла має конусоподібну форму, на її схилах помітні сліди плейстоценового заледеніння. Влітку поверхня гори перетворюється на великі альпійські луки і чагарники. Її особливістю є каскадний водоспад, розташований біля підніжжя притоки річки Прут. Висота водоспаду складає близько 80 метрів. Особливо красиві гірські пейзажі у зимовий період, коли вершини вкриті білими шапками снігів, а над всим цим простягається безкрає блакитне небо.
У ясну погоду з вершини гори Петрос відкривається захоплююча панорама, видніється пік Говерли, внизу проглядається село Лазенщина. Мандрівників, що добралися до вершини гори Петрос, чекає ще один сюрприз. Тут знаходяться руїни старовинної каплиці, а також насипний пагорб з каменів, який символізує цю вершину.
Щоб дістатися до цих гір, необхідно доїхати потягом до Івано-Франківська, звідки на автобусі ви доїдете до села Лазенщина. Далі доведеться йти пішки до заповідника. Крім того, на маршрутному таксі можна дістатися до селища Ворохти, де знаходиться турбаза «Заросляк», саме тут і починається шлях на Говерлу.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат