Говерла - Динамо. Фоторепортаж, огляд

Богдан Михальчук, фото Я. Немеша 20.04.2016 16:39 СПОРТ

 

В суботу Говерла на стадіоні Авангард в Ужгороді приймала київське Динамо. Матч закінчився з рахунком 2:0 на користь гостей. Нижче детальний огляд матчу від Богдана Михальчука та фоторепортаж Яноша Немеша.

Нарешті до Ужгорода завітав великий футбол. «Великий» – це, звісно, трішки з натяжкою, але все ж, погодьтеся, останнім часом вкрай рідко можна було побачити подібний глядацький ажіотаж на ужгородському «Авангарді». 6800 – рівно стільки вболівальників відвідали протистояння між ужгородською «Говерлою» та київським «Динамо», що стало другим показником відвідуваності матчів 22-го туру Ліги Парі-Матч (після поєдинку «Дніпро» - «Металіст»). Це дещо менше, ніж у попередніх трьох сезонах у протистояннях зі столичним грандом, але в рази більше, ніж середня відвідуваність матчів ужгородської команди у поточному сезоні.   Взагалі, відвідуваність футбольних матчів – це проблема, яка стосується всієї України, всіх, без винятку клубів. Проте, це вже тема для окремої розмови…

За всю історію протистоянь (17 матчів) «Говерла» змогла перемогти лише одного разу. Трапилося це у сезоні 2009/2010, коли тодішнє «Закарпаття», очолюване Ігорем Гамулою сенсаційно здолало київське «Динамо» з рахунком 1:0 завдяки голу Александара Трішовича. В решті поєдинків між ужгородським та київським клубами незмінно перемагали «динамівці».  

Не обійшлося без кадрових   втрат у таборі «Говерли» і цього разу. В'ячеслав Грозний знайшов нарешті варіант складу «Говерли» без Віталійса Ягодінскіса (останній, нагадаю, змушений відбувати кількох матчеву дискваліфікацію). Місце у воротах зайняв досвідчений Дмитро Бабенко. В центрі за відсутності Ягодінскіса захисту працювали Павло Кутас та молодий Михайло Ряшко. Зліва в обороні діяв Павло Іванов, а справа – Ігор Гончар. Тріо в центрі поля склали Олексій Савченко, Віталій Гавриш (опорна зона)та Віталій Гемега (атакувальний півзахисник). На флангах атаки «Говерли» розганяли Орест Кузик (зліва)та Михайло Сергійчук (справа). На вістрі діяв Ігор Худоб’як.

Зважаючи на те, що чемпіонат України – єдиний турнір, в якому продовжує боротьбу за титул київське «Динамо», сенсу проводити рокіровки у складі команди у Сергія Реброва не було жодного. Тому на поле ужгородського «Авангарду» вийшли ті виконавці, які вважаються найсильнішими протягом весняної частини чемпіонату. Ворота гостей захищав наддосвідчений Олександр Шовковський. Даніло Сілва, Домагой Віда, Євген Хачеріді і Віторіно Антунеш – лінія захисту київського «Динамо». Сергій Рибалка, Мігель Велозу та Сергій Сидорчук працювали в центрі поля.   Атаки на флангах розганяли Андрій Ярмоленко (праворуч)та Олег Гусєв (ліворуч), а на позиції центрфорварда діяв Жуніор Мораєс.

Не встигло минути і двох хвилин після стартового свистка, як «динамівці» розіграли першу небезпечну атаку. Віторіно Антунеш промчав лівим флангом, прострілив у штрафний майданчик, де простріл замикав Жуніор Мораєс – Бабенко перевів м’яч на кутовий, започаткувавши серію сейвів у даному протистоянні. Наступний момент трапився на 12 хвилині. Сергій Рибалка знову підключив Антунеша до атаки на лівому фланзі, той, прибравши на замасі Кузика, виконав небезпечний навіс, і лише в останній момент Бабенко витягнув м’яча з-під поперечини. Надалі гра дещо заспокоїлася, «Динамо» продовжувало контролювати гру, проте до моментів справа доходила нечасто.

На 23-ій хвилині небезпечно пробивав з відскоком з 30-ти метрів Сергій Рибалка – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Через 2 хвилини подібний удар виконав Мігель Велозу – і так само трішки неточно. А на 28-ій хвилині «Говерла» забила. Орест Кузик вивів розрізною передачею Віталія Гемегу на ударну позицію, той злету пробив точно в кут воріт Шовковського, проте гол було скасовано – в момент передачі Гемега трішки забіг в офсайд.

На 30-ій хвилині зустрічі міг забивати Домагой Віда: в штрафному майданчику господарів виникла невеличка пожежа, якою ледь не скористалися кияни. Сергій Сидорчук скинув м’яча на Віду, хорват пробив з кількох метрів головою над перекладиною. А через хвилину гідно відповіли ужгородці. Кузик з Гемегою розігнали стрімку атаку лівим флангом, останній навісив до центру, Олексій Савченко замикав, проте йому завадило трохи точності. А на 39-ій хвилині «динамівці» створили найбільш небезпечний момент у першому таймі. Віторіно Антунеш вкинув м’яч з аута на Рибалку, Сергій, прибравши захисника, навісив на лінію воротарського, де замикав Андрій Ярмоленко – м’яч просвистів поруч із стійкою. Більше моментів у першому таймі не було.

Аналізуючи перший тайм, варто зазначити, що, незважаючи на велику різницю у класі, киянам гра давалася досить важко, моменти виникали лише епізодично. Футболістам «Говерли» вдавалося стримувати атаки гостей досить організовано, а іноді й небезпечно відповідати. Безумовно, перший тайм ужгородці можуть сміливо віднести собі у плюс.

Одначе, не встиг розпочатися тайм другий, як футболісти «Динамо» вийшли вперед. На 48-ій хвилині Домагой Віда відпасував наліво на Антунеша, португалець навіси у центр штрафного майданчика, де передачу головою замкнув Андрій Ярмоленко. Цей гол став 13-им для лідера киян у поточному чемпіонаті. За мить після цього подвоювати перевагу киян мав Мігель Велозу – отримавши передачу від Ярмоленка в кількох метрах від воріт, португалець в дотик розстрілював ворота Бабенка і лише диво-реакція Дмитра уберегла ужгородців від другого голу. Можливо, це був сейв туру. На 53-ій хвилині Сергій Сидорчук, отримавши передачу від Олега Гусєва, небезпечно пробивав у дев’ятку – трішки невлучно. А на 60-ій хвилині футболісти «Говерли» втратили прекрасну нагоду для того, аби зрівняти рахунок. Розігравши на лівому фланзі непогану контратаку, Олексій Савченко вивів чудовою діагональною передачею на ударну позицію Ігоря Гончара, забігання якого проґавив Віторіно Антунеш. Проте м’яч з ноги Ігоря звалився і полетів значно вище воріт. За кілька хвилин подібний момент був у Михайла Сергійчука, проте на цей раз надійно зіграв Шовковський.

Після цього гра остаточно заспокоїлася, на 78-ій було остаточно зняте питання щодо переможця даної дуелі. Андрій Ярмоленко подав кутовий, а Євген Хачеріді легко завдав результативного удару головою. Останнього не вгледів молодий Михайло Ряшко, який, до слова, після матчу перепросив в одноклубників за цей момент. Далі футболісти обох команд просто догравали матч.

Підсумовуючи весь матч, хочеться перш за все подякувати футболістам обом команд за доволі цікаву, хоч і не дуже видовищну гру, а також вболівальникам, які прийшли того дня підтримати обидві команди, створюючи тим самим футбольну атмосферу, яку, на жаль, не часто побачиш в Ужгороді. «Динамо» здобуло чергову, не найяскравішу, але не менш важливу перемогу у поточному чемпіонаті, яка ще один на крок наблизила киян до чемпіонства. Можливо, такою була установка на гру – виграти матч не зазнавши відчутних втрат. «Говерла» хоч і зазнала четвертої поспіль поразки у чемпіонаті, проте ця поразка кардинально відрізняється від трьох попередніх. Помітним було бажання ужгородських футболістів нав’язати боротьбу киянам, а також проявити себе на фоні сильного суперника (особливо останнє стосується орендованих гравців із «Динамо»). За це велика подяка нашим хлопцям. Буде дуже прикро, якщо ужгородська команда припинить своє існування…      

Богдан Михальчук, фото Я. Немеша

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат