Футбол. Молодь «Оболоні» знищила однолітків із Тячева

Євген Свищо для rionews   02.10.2015 15:47 СПОРТ

 

Саме таке лихо спіткало «Карпу і компанію» у Карпатах на однойменній футбольній арені в Хусті. Про це читайте далі.


У шостому турі другого кола вищої ліги серед юнаків у Хусті місцева «Оболонь» могла суттєво покращити різницю голів. Для такого випадку приїхала команда, яка найменше забиває та найбільше пропускає.    

Поєдинок пройшов за повної переваги господарів, які переважно тримали м’яч, постійно загрожували воротам суперника і завдали майже в 13 разів більше ударів. Єдиною втіхою для гостей може бути хіба те, що вони показали майже в півтора рази кращу влучність. При цьому тячівці були однаково точними на завершенні рідкісних атак як у першому, так і в другому таймах. «Оболонь» у другій половині гри була на 14 % влучнішою, ніж у першому таймі.    

Перші п’ять хвилин, за які господарі завдали один удар, не віщували нічого поганого підопічним Якоба. Та наступні дві хвилини фактично визначили переможця. Помилки центральних півзахисників були змушені виправляти захисники та воротар. Спочатку Пригара потужно пробив із 15-ти метрів під поперечину без шансів для Карпи – 1:0. За мить нова атака по центру, на завершенні якої партнери вивели Тодавчича віч-на-віч із воротарем і той спрямував м’яч під ліву стійку – 2:0. Далі господарі трохи перевели подих, а тячівці на 11-й хвилині вперше вийшли в атаку лівим флангом за участю Мокара, Якоба та Кодрі. Однак у відборі вдало зіграли Кузьма і Бородачов.

Трохи згодом черговий провал центральної ланки гостей, яким скористався Пилип і увірвався в штрафний майданчик і переправив круглого в лівий кут – 3:0. Найбільш неймовірним для фанів став четвертий гол. Простріл Філіпа, з правого краю штрафного майданчика у його центральну частину, несильним ударом у лівий кут завершив Кемінь. Та на лінії воріт із круглим зустрівся Куля і відбив, отримавши схвальні відгуки уболівальників. Та арбітр, який перебував ближче, вказав на центр – 4:0.

Після цього огризнулись тячівці, які втекли у швидку, як для їх звичних дій, контратаку лівим флангом, під час якої заробили право на штрафний. Кодря ударом з 35-ти метрів поклав м’яч у ближню девятку, без шансів для Гарастея – 4:1. За мить Тодавчич мав відновлювати попередню різницю в рахнку, та, після його удару з 10-ти метрів у лівий кут, суперника врятувала стійка. Та хустяни не зупинились і чергову атаку лівим флангом ударом у кут завершив Філіп – 5:1. Наступний цвях у цей погром вколотив знову Андрій, коли завершив чергову атаку по центру ударом під ліву стійку – 6:1. Після цього Буковецький зробив ряд замін, випустивши навіть запасного воротаря Ерфана. На 36-й, доданій до першого тайму, хвилині міг забивати Барничко. Та Карпа відбив його удар і далі воротаря підстрахував партнер із захисної ланки.

У перерві глядачі задавали запитання: «Чи вийдуть гості на другий тайм?» До честі тячівців, вони, хоча й пізніше за опонентів, все ж з’явились на «Карпати-арені» і як кажуть «попали так попали». І знову перші чотири хвилини пивовари використали для розхитування захисних підмурків суперника. А далі голи влітали на різні смаки як з «Рогу достатку».

Спочатку Філіп оформив хет-трик – 7:1. Далі було кілька стандартів, під час яких захист гостей працював у поті чола. Під час атаки правим флангом Кадиш проштовхнув м’яч у лівий кут – 8:1. У наступній атаці по центру Барничко проштовхнув кругого в правий кут – 9:1. Тільки після цього тячівці знову змогли влучно пробити. Цього разу зі стандарту приклався Чернявець. Гарастей зреагував.

У наступній атаці Філіп змусив опонентів порушити правила і заробив пенальті. Звірич, ударом з точки в лівий кут, заворожив Карпу, який навіть не поворухнувся – 10:1. При цьому до 50-ї хвилини Буковецький випустив на поле всіх наявних запасних гравців. Їм було що доводити. Однак, надалі забивали перевірені бійці. Свою роль сповна виконав Філіп, який спочатку ударом під ліву стійку оформив покер – 11:1, а далі ударом з кількох метрів завершив багатоходівку по центру, у якій взяли участь добра половина гравців «Оболоні» – 12:1. Після цього на дальній постріл з 20-ти метрів наважився Тодавчич. Карпа був неготовий і знову виймав круглого з сітки – 13:1. Уболівальники вже заплутались в цифрах. А їх улюбленці рвались вперед. Нову багатоходівку завершив Тодавчич, який оформив хет-трик – 14:1. Після цього Василь ще й не відмовився оформити покер – 15:1.

Від подібного рахунку пивовари не відмовляться й у Мукачеві, та там буде набагато складніше. Фактично в неділю на фанів очікує умовний фінал чемпіонату, де буде розіграно навіть не 6 очок, а десь балів 10. У тячівців у грі проти «Поляни» буде більше можливостей переходити на чужу половину поля. Однак будемо реалістами, перемогти навіть таку, незібрану на виїзді, «Поляну» їм буде досить складно. А от нічия буде хорошим здобутком для підопічних Якоба. Та для цього треба, м’яко кажучи, збільшити лавку запасних.              

«Оболонь» Хуст – «Тячів» – 15:1 (6:1),

М. Хуст, стадіон «Карпати», 350 глядачів, ясно,

Голи: Пригара, 6, Тодавчич, 7, 61, 63, 65, Пилип, 14, Кемінь, 20, Філіп, 27, 34, 40, 57, 60, Кадиш, 42, Барничко, 43, Звірич, 48, з пенальті – Кодря, 24,

«Оболонь»: Володимир Гарастей, Володимир Кемінь, Микола Пилип, Андрій Філіп, Олександр Черничко, Микола Пригара, Олександр Звірич, Микола Бородачов, Василь Тодавчич, Владислав Бобіта, Йосип Кузьма,

Запасні: Віталій Ерфан, Владислав Кадиш, Віктор Барничко, Олександр Гузенко, Олег Фекете, Юрій Куліш, Дмитро Пилип,

Тренер – Микола Буковецький,

«Тячів»: Микола Карпа, Іван Ільчук, Назар Клюшник, Василь Чернявець, Максим Кодря, Іван Дебич, Роберт Якоб, Анатолій Куля, Петро Грись, Євген Мокар, Іван Григоренко,

Тренер – Андрій Якоб,  

Арбітр – Ігор Граб, 1-й асистент – Михайло Мучичка, 2-й асистент – Віктор Печунка, делегат ФФЗ – Семен Головнич.
                                                                                                                               

Євген Свищо для rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат