Районний футбол. Важка доля «Дружби» на греблянському полі

Євген Свищо для rionews 31.07.2015 21:47 СПОРТ

 

У одному з трьох найконкурентніших поєдинків 13 туру чемпіонату Іршавського району, в Греблі місцева однойменна команда приймала «Дружбу» з Дубрівки і мала грати внічию. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Це було сусідське дербі, коли справжнім фанам до чужого поля «рукою подати», тому фактор свого майданчика носив умовний характер.

Сам двобій пройшов за досить рівної боротьби. Обидві команди бились як леви. М’ячем трохи більше володіли господарі, а ударів більше завдадала «Дружба» – 24:22. За влучаннями у площину повна рівновага – 10:10. Здавалося все мало завершитись як і передбачалось. Настирність Віталія Подлевського, Йосипа Стойки, Ярослава Сухана та Йосипа Будза давала численним, присутнім на стадіоні, фанам гостей надію на позитивний підсумок. У першому таймі гості перевершили опонентів за ударами – 14:10 і були трохи влучнішими, та граючий президент «Греблі» Іван Мотринець зловив кураж і жодного разу не дав натяку для сумніву в його воротарській кваліфікації. На 6-й хвилині Стойка пробив із передачі Сухана. Круглий полетів вище поперечини. За мить Сухан сам ударом головою замикав навісну передачу. Та несильно і Мотринець впорався з цим епізодом.
Головним фактором, що вплинув на кінцевий результат, стала перша ж помилка захисної ланки з Дубрівки вже на 8-й хвилині. Під час атаки по центру опорні півзахисники дозволили завдати підступного удару. Воротар спробував взяти м’яча до рук, хоча надійніше було б винести його за межі штрафного майданчика, і випустив його. Захисники були варті свого стража воріт і не підстрахували його. Цією пасивністю скористався Павло Анинець, який проштовхнув круглого в лівий кут – 1:0.
Далі були два підступні удари зі штрафних на 16-й та 24-й хвилині. Перший стандарт заробив Анинець, та після пострілу Юрія Вовканича м’яч полетів у сантиметрах від лівої стійки. Другий стався після фолу проти настирного Юрія Галаса. Його тезка Вовканич ударом з 37-ми метрів поклав круглого під ліву стійку – 2:0.
На 26-27-й хвилинах «Дружба» притисла суперника до воріт. У атаці по центру дубрівці заробили штрафний. Подлевський ударом із 25-ти метрів поцілив у рамку. Воротар вдало обрав позицію та заволодів сферою. Далі на 35-й хвилині були два удари «Дружби». Після другого пострілу,   головою під поперечину, воротар перевів м’яч на кутовий. На 40-й хвилині навіс з флангу ударом головою в лівий кут замкнув Анинець. Воротар зреагував. Через п’ять хвилин небезпечний постріл Галаса в правий кут. Воротар дістав.  
У другому таймі незначну перевагу за ударами та влучністю мали господарі. На 47-й хвилині Анинець впритул розсиріляв браму. Голкіпер врятував ситуацію. Через дві хвилини Стойка ударом зі штрафного поцілив у лівий верхній кут воріт. Мотринець вчасно змістився і забрав м'яча до рук. Зреагував Іван і на постріл із-за меж штрафного майданчика через п'ять хвилин.  
На 57-й хвилині на завершенні атаки по центру Галас влучив у правий кут. Воротар відбив на правий край штрафного майданчика. На добивання підбіг Анинець і влучив точно в ближню дев’ятку – 3:0. Через дві хвилини нова результативна атака лівим флангом зі зміщенням до центру. Галас, ударом з 38-ми метрів, поклав круглого, впритирку зі стійкою, точно в кут – 4:0.
На 62-й хвилині, на завершенні атаки лівим флангом, Галас заробив штрафний. Владислав Сочка поцілив зі стандарту в рамку воріт. Суперника від голу врятувала поперечина. Через п'ять хвилин воротар «Дружби» знову зробив подарунок супернику, необачно вийшовши з воріт. Його підстархував Михайло Костак, який виніс м'яч з лінії воріт.
На 72-й та 74-й хвилинах мав забивати Подлевський. У першому епізоді він пробив у сантиметрах повз стійку, а в другому – його удар, у лівий   нижній кут, у стрибку парирував воротар.   На 84-й хвилині під час атаки лівим флангом господарі заробили черговий штрафний удар. Сочка влучив у ближній кут. Воротар у стрибку відбив круглого. Через дві хвилини на постріл Вовканича, з 40-ка метрів під поперечину, знову зреагував голкіпер. На 88-й хвилині черговий навіс зліва ударом у лівий кут замкнув Подлевський. Воротар здавалось легко зловить м'яч. Та той вислизнув з його рук і покотився до брами. Мотринець зумів швидко підвестись і підхопити його до перетину лінії воріт, підсумувавши суху розгромну перемогу своєї команди.
Цією феєричною звитягою «Гребля» не тільки створила головну сенсацію уїк-енду серед дорослих складів, а й змогла піднятись із 7 на 6 місце. Незважаючи на фіаско «Дружба» завершила перше коло в межах провідної п’ятірки.  
                                                                                                                                           

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : Чемпіонат Іршавщини

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат