В Ужгороді започаткували турнір з петанку "Sakura-preview" (ВІДЕО)

admin 20.04.2015 10:27 СПОРТ

18 квітня в Ужгороді у парку навпроти Совиного Гнізда Федерація петанку України започаткувала новий турнір "Sakura-preview".


Участь у змаганні взяли, як досвідченні спортсмени, так і новачки. Для комфортної гри і рівних можливостей форматом турніру було обрано – дуплети супермелле. Коли команда кожного наступного кола визначається жеребкуванням за принципом переможець+той, хто отримав поразку в попередній грі. Таким чином сильні спортсмени допомагали новачкам у освоєнні техніки та тактики в петанку.

Перше місце з максимальною кількістю перемог здобула ужгородка Олександра Кузьма. ІІ місце – Ігор Заславський, ІІІ місце – Олександра Шевченко.

Змагання провели в рамках відзначання традиційного загальноміського свята "Сакура-фест".

"Щотижня спортсмени Ужгородського петанк-клубу проводили в парку майстер-класи для новачків. Коли кількість охочих почала зростати, виникла ідея організувати аматорський турнір для підготовки вже до більш серйозного – міжнародного турніру "Сакура-2015", який пройде 1-3 травня в Ужгороді у Боздоському парку", – розповідає тренер Юліанна Бонкало.

"Медаль за ІІІ місце цього турніру, який дістався мені, вирішили символічно розігрувати щотижня на майстер-класах для початківців. Такий собі умовний перехідний приз-стимул для тих хто освоює петанк. "Петанкістом тижня" може стати будь-хто, тож запрошуємо всіх щонеділі о 12:00 в парк ім.Героїв Майдану на тренування", – зазначила президент ФПУ Олександра Шевченко.

Попри доволі холодну і вітряну погоду в парку панувала тепла дружня атмосфера.

Цікаво, що гравці, які лише нещодавно ознайомилися з правилами петанку, складали потужну конкуренцію знаним спортсменам. Рахунки зачасту коливалися в межах 13:8, 13:9... Не даремно кажуть, що в цій старовинній французькій грі важливим фактором є психологія і бажання перемогти.

Ось, наприклад, на відстані в 8-9 метрів кулі часто зупинялися прямо на кошонеті з точністю в міліметри.
Кошонет – в перекладі з фр. поросятко, маленька дерев'яна кулька, ближче до якої намагаються зупинити залізні кулі.

Prozak.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат